banner top2

Новини

Здравословен начин на живот за всички

Здравословен начин на живот за всички

Възможност за участие като младежки представител в Лаборатории за младежки идеи по линия на инициативата на Европейската комисия „Здравословен начин на живот за всички“ (HealthyLifestyle4All), в периода 15-17 юни 2022 г.

В периода 15-17 юни 2022 г. в град Лил, Франция ще се проведе годишното издание на Спортния форум на ЕС. По време на събитието е планирано да бъде поставено началото на т.нар. Лаборатории за младежки идеи по линия на инициативата на Европейската комисия „Здравословен начин на живот за всички“ (HealthyLifestyle4All), като принос към Европейската година на младежта 2022 чрез спорт. Кампанията е израз на ангажимента на Европейската комисия да насърчава здравословния начин на живот, основавайки се на три измерения:

  1. Нужда от по-добра осведоменост за здравословния начин на живот;
  2. Улесняване на достъпа до спорт, физическа активност и здравословно хранене;
  3. Необходимост от съвместен подход и общи инициативи между политиките за спорта, здрaвеопазването, храните, науката и иновациите.

В тази връзка, е налице възможността за участие на младежки представители, номинирани от младежки организации, в специалните сесии, касаещи Лабораториите за младежки идеи.

За целта, младежките представители следва да се регистрират на уебсайта на Спортния форум на ЕС 2022: https://www.eusportforum2022.eu/ в срок до 01 юни 2022.

На посоченият уебсайт може да се открие информация относно онези времеви слотове от цялостната програма, в рамките на които ще се проведат сесиите, посветени на Лабораториите за младежки идеи.

Всички разходи за участие (пътни, дневни, квартирни и застраховка) са за сметка на участниците.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни