banner top2

Събития

Европейската седмица на спорта #BeActive стартира с множество активности и спортни демонстрации в София

Европейската седмица на спорта #BeActive стартира с множество активности и спортни демонстрации в София

С множество активности и спортни демонстрации стартира Европейската седмица на спорта #BeActive в София. Пространството пред Националния дворец на културата се превърна в зона на спорта, като жителите и гостите на столицата имаха възможност да посетят Спортното селище и да наблюдават атрактивната програма на Нощта на спорта #BeActiveNight. 

 

 

Началото на кампанията бе дадено от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. „Спортът ни учи на много. Учи ни на дисциплина, да играем честно и да работим здраво. Дава ни самочувствие и самоувереност. Здравословният начин на живот е от изключително значение, а чрез спорта ние поддържаме здраво както тялото си, така и ума си. Живейте активно и спортувайте“, каза министър Илиев. 

ID__4610.jpg

Той благодари на всички федерации, клубове и спортисти, които се присъединиха към Европейската седмица на спорта. „Вие сте истинският пример. Вие сте хората, които трябва да бъдат следвани“, добави Димитър Илиев. 

ID__1831.jpg

Старт на кампанията бе даден и в Кюстендил, а избрани моменти от програмите се излъчваха на екран в двата града. Посланици на събитието бяха олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, носителят на четири медала от олимпийски игри в спортната гимнастика Йордан Йовчев, световният и европейският шампион по плуване при юношите Петър Мицин, бронзовата медалистка на сабя от Световното първенство по фехтовка Йоана Илиева и световната шампионка по художествена гимнастика (отборно) Ева Брезалиева. Гост в Кюстендил бе олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова. 

ID__6221.jpg

Днес кампанията продължава с Деня на отворени врати във фитнес клубове „Пулс“, а в понеделник стартира #BeActiveTour в Карлово. 

#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни