banner top2

Събития

Звукът на метрото

Звукът на метрото

ВАРИЕТЕТЕН ТЕАТЪР, НОВО ЦИРКОВО ИЗКУСТВО И ФРИЙРЪН НА МЕТРОСТАНЦИЯ НДК II

По повод 2022 – Европейска година на младежта, Националният център за иновации и дигитални изкуства организира и продуцира специално издание на „ЗВУКЪТ НА МЕТРОТО“ (Sound Underground).

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и с изключителното домакинство и съдействие на „Метрополитен“ ЕАД.

В програмата, от 18:00 ч. до 20:00 ч. на метростанция „НДК II“ участват Вариететен театър София, Цирков център „Нов цирк“, студенти в театър на движението (НАТФИЗ) и изпълнители в сферата на класическата музика, поставени в синергията на електронното звучене и дигитална стилистика.

За първи път ще прозвучи с подобаваща визуализация и композицията, създадена на базата на реално записани звуци и шумове от метрото от ескалатори, асансьори, движение на мотриси, отваряне и затваряне на врати, съобщения по уредбата и пътническа глъчка.

Миксът е създаден с помощта на машинно обучение на изкуствен интелект и е продуциран от Националния център за иновации и дигитални изкуства.

Сценографията на метростанция „НДК II” включва впечатляващ LED екран за виртуална интеракция на вариететните артисти.

Зрителите ще се насладят на завладяващите изпълнения за акробатика и пиксел визуални ефекти на Нов цирк.

„Различната мотриса“ по третия метродиаметър от Горна Баня до Хаджи Димитър отново влиза в движение от 12:30 до 14:30 ч., за да анонсира и развълнува столичаните и гостите на града с предстоящия спектакъл вечерта, трансформиращ и социализиращ метрото в сцена за творческа и гражданска изява в подкрепа на социалната иновация, солидарността, мира и толерантността.

В специално обособен периметър ще се представят и модерните спортове за всички в лицето на спортен клуб „Рекриейт-София“, които ще водят открита тренировка с деца и младежи.

Изкуството е универсалният език на позитивната глобална промяна, която започва с една малка стъпка на вдъхновение и триумфира в своеобразен спектакъл на свободата.

В „Звукът на метрото“ ще се включат с любителски изкуства - деца и младежи от Украйна, като част от проекта на МултиКулти Колектив – „Мигранти с таланти“.

Режисьор на „ЗВУКЪТ НА МЕТРОТО“ е Атанас Лозанов Nasix.

Събитието се осъществява още с подкрепата на ФОНДАЦИЯ „ТРЕЙС ЗА ХОРАТА“ и АСОЦИАЦИЯ „МАРИНЕЛА“

Сдружение „Национален център за иновации и дигитални изкуства“ е организация в обществена полза, подпомагаща младежта и културна организация, регистрирана от Министерството на културата с Удостоверение № 250(1941)  от 25.08.2020 г. по чл. 14, ал. 4 от Закона за закрила и развитие на културата.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни