banner top2

Новини

Проведе се заключителна конференция по проект PULSE

Проведе се заключителна конференция по проект PULSE

На 2 октомври 2023 г. Министерството на младежта и спорта организира заключителна конференция по проект PULSE - Електронна платформа за провеждане на физическо възпитание “ по ключово действие К2 „Партньорства в областта на училищното образование“, финансиран по Програма „Еразъм +“.

 На заключителната конференция бяха поканени студенти и преподаватели от Национална спортна академия „Васил Левски“ – домакин на събитието. Проф. Красимир Петков, ДН – декан на факултет „Спорт“ и доц. Георги Драганов, съветник на министъра на младежта и спорта поздравиха участниците в заключителната конференция. Присъстващите бяха запознати с изпълнените дейности и постигнатите резултати от координатора Българска Асоциация Мини футбол и Министерството на младежта и спорта – партньор по проект PULSE.

IMG_9713.JPG

По проекта са създадени PULSE платформа за електронно обучение за физическо възпитание, мобилно приложение, програми за обучение, насоки за потребителя и каталог с добри практики.

IMG_9738.JPG

Електронната платформа PULSE е онлайн базиран сайт, съдържащ информация за спортове, дисциплини и активност, характерни за физическото възпитание на учениците на възраст между 6 и12 години на страните партньори в проекта – България, Словения, Румъния и Северна Македония. Специално внимание беше отделено на представянето от доц. Корнелия Найденова, член на екипа на проекта, на образователното съдържание, достъпно на Електронната платформа PULSE.

IMG_9714.JPG

Проект PULSE е насочен към насърчаване на здравословния и активен начин на живот на младите хора по време на пандемия посредством задълбочаване на дигиталните умения и компетенции на учителите по физическо възпитание, който могат да използват учебното съдържание на свободно достъпната PULSE платформа в часовете по физическо възпитание.

 

 

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни