banner top2

Новини

„МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ 2023 г.

„МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ 2023 г.

Имаме удоволствието да Ви поканим да се включите в инициативата по случай 5-ти декември – Международен ден на доброволеца, която се организира за осма поредна година от дирекция „Младежки политики“ на Министерството на младежта и спорта.

 

 

Събитието под надслов „МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ е насочено към изявени млади доброволци и организации от цялата страна.

Конкурсът ще се проведе в четири категории:

  • „Доброволческа организация“– Неправителственият сектор постоянно работи с доброволчески инициативи. В тази категория се отличават организациите с най-много, интересни, полезни и различни доброволчески дейности през 2023 г.;
  • „Доброволческа мисия“– Мисията на доброволчеството е възможна и всяка една доброволческа кауза е вид мисия сама по себе си. В тази категория се отличават дейностите, които младежите доброволци извършват, за да преобразят света около себе си;
  • „Доброволец“– Сърцето и душата на една доброволческа дейност е самият доброволец, който отделя време, знания и усилия за да помогне в различни каузи. Тук се отличават най-атрактивните и дейни младежи доброволци за 2023 г.;
  • „Хуманитарна инициатива“ – Тази категория ще отдаде почит на доброволците, които подпомагат на хора, сполетени от бедствия. 

 

mission-volunteer-2023-2.jpg

 

За да бъдат номинирани доброволец, мисияхуманитарна инициатива или организация следва да се попълни формуляр за номинация: https://forms.gle/uAGtXkej3srnhFPB6

Забележка: За номинация в категория Хуманитарна инициатива“ е необходимо да попълните формуляра за категория Доброволческа мисия и в него да отбележите, че конкретната мисия спада към категория Хуманитарна инициатива“.


Крайният срок за номинации е 30.11.2023 г. След приключване на крайния срок, организаторите ще прегледат номинациите и ако е необходимо ще ги насочат към категорията, за която се отнасят.

Забележка: През настоящата година победителите ще бъдат определени на база изработени и възприети критерии от организаторите на събитието.


**Целта на инициативата е популяризиране на добрите практики на изявени млади хора и организации в сферата на доброволчеството.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни