banner top2

Новини

Екипът на Сдружение „Младежки перспективи“ завърши успешно поредицата от срещи с младежи от различни населени места в област Сливен.

Събитията се проведоха в градове и села от четирите общини – Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, като част от проект „Аз и Европа ЗАЕДНО в многообразието“.

Целта на отделните срещи бе да запознае младежите с целите на проекта, да популяризира Националната програма за младежта 2021-2025, Министерството на младежта и спорта, да се проведе диалог с младите хора и да се привлекат за участие в последващите дейности.

Въпреки лятното безгрижие и ваканционното настроение, срещите по места   преминаха с участието на голям брой младежи, които с показаха ангажираност и готовност да повишат знанията си, участвайки в проекта, да засилят чувството за европейска принадлежност и да затвърдят европейските ценности.

Проведените събития бяха добре приети от местната общност, като на някои от срещите присъстваха и представители на местната власт, които показаха подкрепа към проекта и сдружението и изразиха удовлетворение, че се случват подобни проекти, които имат за цел да ангажират младите хора – бъдещи лидери и двигатели на промяната.

След приключването на срещите в различни населени места и идентифициране на участниците, в следващите месеци предстои провеждането на поредица обучения за младежи, провеждане на тематични групови дискусии по теми от Конференцията за Бъдещето на Европа, младежки фотоконкурс под мотото „Европа- близо до мен“.

Проект „Аз и Европа ЗАЕДНО в многообразието“, НПМ-2- 027-ТО5/2022, Договор 25-00-27/12.07.2023 г., се изпълнява от Сдружение „Младежки перспективи“, финансиран от Националната програма за младежта 2021-2025, Министерство на младежта и спорта.

 

 

 

Collage_2.jpg

 

 

 

 

 

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни