banner top2

Новини

Бъдещите лидери с поглед към традициите

Бъдещите лидери с поглед към традициите

На 21.01.2024 г. младежите – участници  в проект „Младежите – бъдещите лидери на съвременното общество“, финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, Договор № 25-00-62/18.07.2023 г. на ММС инициираха Открит урок и работилница по хлебомесене с поглед към традициите и мястото им в съвременното общество. Датата бе избрана неслучайно – а именно Бабинден, като по време на събитието успяха да се съберат 3 поколения – млади дами, майки и баби, които заедно месиха и пекоха своя хляб и отдадаха почит към рода и жените, които замесват неговата история.

В рамките на над 3 часа, заедно с гост-лектор хлеботерапевт, участниците преминаха по стъпките на хляба, от зрънце пшеница до изпечена топла питка, от месене до споделена трапеза. Те бяха подкрепени от своите майки, баби и приятелки, накипрени в родни носии и под съпровода на гайда и извисен глас с българската народна песен.

Младежите доказаха, че традициите не са остарели и в съвременното общество те обединяват, създават нови познанства и спомагат за споделяне на добротата и укрепване на общността.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни