banner top2

Новини

България получи финансиране от Европейската комисия за Платформата Youth Wiki

България получи финансиране от Европейската комисия за Платформата Youth Wiki

За поредна година Министерство на младежта и спорта получи одобрение за финансиране по проект “Youth Wiki – Младежки кореспондент в България“ по програма „Еразъм +“ на ЕС.

През 2018 г. чрез Министерство на младежта и спорта (ММС), България за първи път стана част от мрежата „Младежки кореспондент Youth Wiki“, която се финансира от Европейската комисия. Тя е значим инструмент на Европейския съюз в сферата на младежката политика, като има за цел провеждането и създаването на политики, основани на конкретни данни, знания и обмяна на опит между различни държавни-членки на Европейския съюз и трети страни. Към днешна дата в инициативата участват общо 35 държави.

Онлайн платформата „Младежки кореспондент Youth Wiki“ съдържа база данни на националните структури, политики, проекти, инициативи и дейности в подкрепа на младите хора. Тя покрива десет тематични области: управление на младежките политики, доброволчески дейности, заетост и предприемачество, социално приобщаване, младежко участие, образование и обучение, здраве и благосъстояние, творчество и култура, младежта и света и младежка работа.

По лесен за използване начин платформата представя информация относно националните политики в подкрепа на младите хора. Информацията се предоставя и се актуализира ежегодно от Националните кореспонденти, определени от правителствата на всяка участваща държава. Национален кореспондент за България е Министерство на младежта и спорта.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни