banner top2

Новини

17 май - Ден на българския спорт

Министърът на младежта и спорта - г-жа Весела Лечева с поздрав по повод 17 май - Ден на българския спорт.

 2BVA_9781.jpg
 
 
УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ, 
ДЕЯТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА! 

За мен е чест да Ви поздравя по повод 17 май – Деня на българския спорт! 

На тази дата с благодарност си припомняме, че през 1894 г. в София пристигат първите 10 швейцарски учители по физическо възпитание, които полагат основите на организираното спортно движение в България. А по предложение на Държавната агенция за младежта и спорта и с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 година 17 май е обявен за Ден на българския спорт и за професионален празник на работещите в сферата на спорта. 

Днес всички ние, спортистите, треньорите и хората, свързали живота и професионалния си път със спорта, сме единомишленици в общата ни цел да развиваме и утвърждаваме дълбоките традиции на българската спортна школа, защото България може да се гордее не само със своята хилядолетна история и културно-историческо наследство, но и с именитите ни спортисти, които покоряват световни върхове. 

Скъпи спортисти, Вие неведнъж сте доказвали, че с трудолюбие, упоритост и воля няма непостижими цели и сте развявали българския трикольор на почетната стълбичка на големите спортни форуми. Вашето спортно майсторство и стремежът Ви към постигане на върховни постижения са достоен пример за младите ни спортисти, които вървят по Вашия път. 

В предолимпийската година пожелавам успешна подготовка на всички наши спортисти и постигане на желаните цели. Вярвам, че на Олимпийските игри в Париж идната година ще имаме отново повод да изпитваме национална гордост. 

Пожелавам Ви да сте здрави и успешни, да множите успехите на българския спорт и да отстоявате и в бъдеще спортната слава на България! 
 
Честит празник на българския спорт!
 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни