banner top2

Новини

Гласувайте за своя фаворит в инициативата „МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ 2022 г.

Гласувайте за своя фаворит в инициативата „МИСИЯТА ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)ВЪЗМОЖНА“ 2022 г.

Номинации за Доброволческа мисия

Можете да подкрепите Мисията, която считате, че трябва да спечели като отворите следния линк и гласувате за нея: https://forms.gle/y1UZDqqVCotWzmDu5

Добро ЗА ТЕБ

Untitled1.jpg

В град Варна, в Денят на спонтанните актове на доброта, на 17 февруари 2022 г. 500 картички с позитивни предизвикателства изненадаха минувачите в морската ни столица, чрез провеждане на кампанията „Добро ЗА ТЕБ“

Кампанията  се провежда в град Варна и обхваща районите около Градския часовник, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, площад „Независимост“, бул. „Княз Борис Първи“, Морска градина, Крайбрежна алея и др.

Това е инициатива, която припомня, че помощта е двустранен процес. „Направиш ли добро, правиш добро и на себе си“. Това смятат доброволците, организирали дейността. Инициативата предизвика обществен и медиен интерес и получава позитивна обратна връзка от участниците. Посланията нямат комерсиална цел, не се споменават търговски обекти и не се агитира към действия, касаещи личното и обществено здраве. Доброволческата кампания „Добро ЗА ТЕБ“ популяризира позитивния ефект от спонтанни актове на доброта. Всеки включил се – на добра воля да направи добро за непознат.

Целта е да се стимулират спонтанните актове на доброта в града. „Усмихни се на непознат“, „Подари цвете на любим човек“, „Бъди добър към природата, изхвърли чужд боклук“, „Направи комплимент на уличен артист“, „Помогни на възрастен човек да пресече“, „Дари храна на бездомен“, са само част от надписите върху картичките.

Според доброволците инициатори по проект на „Европейски корпус за солидарност“, по този начин се цели ефектът „предай нататък“ и актовете на съпричастност в морската столица да зачестят.

Номинации за Хуманитарна инициатива

Можете да подкрепите Хуманитарната инициатива, която считате, че трябва да спечели като отворите следния линк и гласувате за нея: https://forms.gle/uvcZPjot9ewmrWjz6

Европейска гражданска инициатива "Козметика без жестокост"

Благодарение на будната гражданска съвест и усилията на доброволци от цялата страна – членове на организация „Невидими животни“, България успя да се включи в Европейска гражданска инициатива „Козметика без жестокост“ с цели над 50 хиляди подписа!

Инициативата цели прекратяване на жестоките и ненадеждни експерименти върху животни за козметични продукти в ЕС. Кампанията по събиране на подписи е провеждана през цялото лято с различна активност в големите градове в страната, сред които София, Казанлък, Пловдив, Бургас и др. Доброволците, заедно с основателите на организация „Невидими животни“, успяват чрез множество публикации, статии, интервюта и медийно съдържание да обърнат общественото внимание към проблема с жестокостта на експериментите върху животни, които са не само неморални, но и ненадеждни и опасни за човешкото здраве.

Номинации за Доброволец на годината

Можете да подкрепите Доброволеца, който считате, че трябва да спечели като отворите следния линк и гласувате за него: https://forms.gle/9ganZSzF1eG2ppds8

Александра Бориславова Ранова

received_307083167061579.jpeg

Александра Бориславова Ранова, на 33 г. от София. Участник в доброволчески инициативи на район Витоша, свързани с планината. Най-скорошните такива, в които е участвала са за почистване и облагородяване на Еко стационара „Белите брези“ на Витоша, където е почиствала детска площадка и лакирала дървената ограда пред стационара.

cvvvffv.jpeg

Номинации за Доброволческа организация

Можете да подкрепите Доброволческата организация, която считате, че трябва да спечели като отворите следния линк и гласувате за нея: https://forms.gle/zxe6YQDTvbWsK75W6

AEGEE София

282379159_10158435580662483_3991748518952518186_n.jpg

AEGEE София е част от мрежата на една от най-големите европейски младежки организации. Студентите в мрежата на организацията се занимават с планирането, организирането и провеждането на мероприятия с участието на свои връстници от цяла Европа.

Участват в множество доброволчески дейности, междукултурен обмен, лично развитие и неформално образование, тематични проекти, застъпване за политики, създаване на платформи за дискусия.

fdduobdufbhic.jpg

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни