banner top2

Събития

All Stories

Академия за млади лидери

Академията ще се проведе в 6 различни града в България – Сандански, Ямбол, Вършец, Търговище, Габрово и Кърджали. Всяка една е насочена към 30 млади участници на възраст 15-29 години.

 

 

 

 

Академиите ще бъдат водени от опитен екип от обучители, като програмата е съставена от модули на следните теми:

  • „Управление и трансформация на конфликти“;
  • „Асертивно поведение, умения за водене на преговори и ненасилствена комуникация“;
  • „Стереотипи, предразсъдъци, дискриминация. Умения за справяне с насилие, основано на различията.“;
  • „Младежко лидерство. Видове лидерство – нагласи, умения, участие“.

Работата с младежите ще се осъществява, чрез ползване на методи на неформалното образование и интерактивни модели на работа.

Първата „Академия“ ще бъде реализирана между 14-16 октомври в гр. Сандански. Ако искаш да научаваш нови и полезни за теб самия неща, да си част от събитията в рамките на Европейска година на младежта – 2022 и да се забавляваш заедно с младежи от цялата страна, то се включи (напълно безплатно) като попълниш формуляра за участие

Материалите, настаняването и изхранването за всички участници са осигурени на проект „Европейска година на младежта, Национални координатори – България“, финансиран от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ № EAC-2022-0233 и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта.

Възстановяват се и транспортни разходи за междуградски обществен транспорт.

При нужда от допълнителни уточнения и въпроси ни пишете на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на телефон 02/93-00-678 или 02/93-00-579. 

Избраните участници ще получат програма и допълнителна информация на посочените от тях мейли.

Линк към формуляра можете да намерите и тук

Академия за млади лидери

„Седмица на умните решения“

Инициативата ще се състои за първи път в София от 16 до 22 май и работи за утвърждаване на професионални и етични стандарти при създаването, разпространението, анализирането и разбирането на жанровете и новите форми на дигиталното съдържание в контекста на културата на ремикса.

Основен фокус е инфотеймънтът, който лесно може да монетаризира и осигури изява на креативния потенциал и критичното мислене на младите хора от 15 до 29 г., представители на „дигиталните по рождение“.

Участието е безплатно, събитието е от 16 до 22 май 2022 г. от 16:00 до 19:30 ч. в Столичното ларго и се организира от Фондация „Център за развитие на медиите“ в контекста на 2022 – Европейска година на младежта.

Начинът за включване е чрез попълване на следната онлайн форма: https://forms.gle/RRJgBcw5ZPbGj4eg7 или чрез имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с имена и свободен текст - заявка за участие.

111laer

Сред темите са „Национални и световни платформи и стандарти за проверка на достоверността на информацията“, „Инфлуенсър маркетинг – създаване на съдържание за онлайн аудитории и продуктово позициониране“, Анализ за аудио-визуалното съдържание за онлайн среда (TikTok, Instagram, YouTube): Упражнение за различаване и разпознаване на зловредна манипулация от реконструкция на действителността“ и „Метавселена – новата среда за информация, забавление и комуникация“.

Практическото съдържание включва съревнование между конвенционалния начин и технология на създаване на новина и техниките за вирусна информация или съдържание чрез смарт устройства.

Планирани са преживявания във виртуална среда и различни предизвикателства с конкретни задачи. Концепцията отчита спецификата, потребностите и интересите на новите млади хора, залага на дискусионния формат, практическите занимания и отборния принцип при придобиване и споделяне на нови и надграждащи умения за работа и живот в XXI век.

Проектът се осъществява в партньорство с район „Оборище“, със съдействието на Националния център за иновации и дигитални изкуства и е част от проекта „Ваксинация срещу дезинформация“ по Програма „София – град на младите и активните“ на Столична община.

Звукът на метрото

ВАРИЕТЕТЕН ТЕАТЪР, НОВО ЦИРКОВО ИЗКУСТВО И ФРИЙРЪН НА МЕТРОСТАНЦИЯ НДК II

Звукът на метрото
 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни