banner top2

Събития

Младежка асоциация „Бреза” от Република Хърватия организира международен детски и младежки фестивал „ЗЕМЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“

Младежка асоциация „Бреза” от Република Хърватия организира международен детски и младежки фестивал „ЗЕМЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“

Младежката асоциация „Бреза” от град Осиек, Република Хърватия, организира международния детски и младежки фестивал „ЗЕМЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“ (Land without borders), който има за цел да насърчи креативността у децата и младежите.

Фестивалът акцентира върху популяризирането на международните сътрудничество чрез културен диалог и работа в мрежа, с цел разширяване на знанията за други култури и обичаи и обмен на опит в различни области на работа с деца и младежи. Той се провежда традиционно и от 2004 г. до сега има 17 издания в град Осиек. До момента са включени няколко хиляди участници, художници, творци, доброволци и представители на уязвими групи.

Участието във всички дейности на фестивала е безплатно, което предоставя възможност на всеки желаещ да се включи, независимо от неговия социално-икономически статус. В миналото той е събирал повече от 400 местни и чуждестранни творци и педагогически ръководители, 200 творци от различни професии, 900 доброволци и 30 000 деца и младежи. Държави, които са участвали и са допринесли за популяризирането на тяхната култура са Австралия, Бразилия, Япония, САЩ, Германия, Великобритания, Италия, Норвегия, Швейцария, Финландия, Унгария, Словения, Румъния, Латвия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Буркина Фасо, Испания, Франция и Хърватия.

fgs

Тази година събитието ще се проведе от 30 август до 4 септември. Името му е ZEMLJA ‘’Z’’ (Планетата ‘’Z’’), като се има предвид, че 2022 г. е Европейската година на младежта, а също и годината на зелените градове. Целта е да се привлече вниманието към опазването на природата и зелената общественост, да се насърчава здравословния начин на живот и толерантните взаимоотношения в общността. Чрез неформално изучаване на традиционните обичаи и творчески изрази на други култури се цели предаване на ценностите на глобалното образование и важността на сътрудничеството с по-младите поколения.

afafafПо време на фестивала ще се популяризират различни култури и традиции в областите на здравословен начин на живот, гастрономия и изкуство – като се представят традиционни игри с цел насърчаване на детските и младежки дейности на открито, демонстриране на интересни техники за упражнения, здравословни кухня и други навици, които допринасят за качествен живот, креативно управление на отпадъците и решения за рециклиране, както и художествено и културно наследство.

Сдружение Бреза доброволно организира този фестивал чрез дарения, осигурява настаняване на участниците, хранене, техническа поддръжка, инфраструктура и част от пътните разходи.

Допълнителна информация за фестивали и възможностите за участие можете да намерите на официалната му страница www.zemljabezgranica.com

Лице за контакт: Anamarija Glavirdic, Youth Assosiation Breza

www.breza.hr

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

facebook: Udruga Breza

istagram: youthassociation.breza

 

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни