banner top2

Събития

Покана за участие в младежки обмен „Engage-connect-empower“

Покана за участие в младежки обмен „Engage-connect-empower“

Министерството на младежта и спорта търси млади жени с лидерски умения на възраст от 18 до 29 години за участие в младежки обмен на тема „Engage-Connect-Empower“ във връзка с политиката на ЕС за младежта за периода 2019-2027 г.,

който ще се проведе от 22 до 27 май 2022 г. в гр. Османие, Турция по проект „ВИРАГО – Младежки дневен ред 2027 – овластяване на младите жени в дух на активно гражданство и европейски ценности“, финансиран по Програма „Еразъм +“ (https://viragoproject.eu/).

Проектът цели насърчаване на регионални партньорства и по-широко гражданско участие на млади жени на възраст от 18 до 29 години от България, Естония, Италия, Румъния, Испания и Турция.

Групата участници от българска страна ще се състои от 5 млади жени, а обменът ще наброява 30 млади жени – лидери от всички партньорски страни.

Целевата група на тази дейност са млади жени на възраст 18-29 г. от всяка местна общност, които са лидери в определен аспект на обществото (спорт, музика, култура, журналистика, здраве, политика, бизнеси и т.н.) и които могат да бъдат източник на вдъхновение и модел за бъдещите поколения млади жени.

Провеждането на младежкия форум ще подпомогне лидерските умения на младите жени, ще активизира изграждане на младежки лидери, ще насърчи европейското гражданство, споделянето на европейските ценности и демократичното участие, демократичната устойчивост и социалното приобщаване, свързани с младежта.

По време на обмена участниците ще се запознаят с добри практики от всяка страна партньор за насърчаване на младите хора за участие в демократичния процес и обществения живот и стимулиране на обсъждането и дебатите относно младежката връзка с ЕС, неговите ценности и демократични процеси. В програмата на обмена ще се отдели време за идентифициране на потенциални проектни идеи за бъдещи младежки проекти.

Целева група: млади жени на възраст 18-29 години (включително в неравностойно положение или тези, които не са свързани с младежки структури).

Работен език: английски език.

Разходи: транспорт, настаняване и храна са за сметка на проекта.

За записване за участие: Изпратете три имена, телефон за връзка, имейл и кратко мотивационно писмо в срок до 10.05.2022 г. на следните контакти: дирекция „Младежки политики“, г-жа Петя Димитрова, тел. 02/ 93 00 576, eл. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни