Calendar - European Year of Youth 2022

Open-air youth creative festival

Open-air youth creative festival

Идеята ни за събитието е вдъхновена от думите на Председателя на комисията по култура и образование в Европейския парламент Сабине Верхайен: "Пандемията от Covid-19 продължава несъразмерно да засяга младите хора. Те са изправени пред трудности, опитвайки се да продължат образованието си, да излязат на пазара на труда, да намират нови приятели и да пътуват в чужди държави. Младите хора приеха и подкрепиха от солидарност продължаващите ограничения. Сега е времето да ги оставим да благоденстват". Целта е да бъде проведена творческа среща на открито, с празничен характер, която да насърчи творческите изяви на младите хора, както и изявата на мечтите и стремежите им към спокоен и мирен свят, обгрижен по всякакъв начин от поколенията.

Място на реализация

Дворът на училище в град София

Период и конкретни дати на изпълнение

12 август 2022 – Международен ден на младежта

Водеща организация

Център за развитие на човешките ресурси – Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“

Размер и източници на финансиране

Програма „Еразъм+“, дейност eTwinning, дейност Еврогайдънс

Целева група/участници

Младежи между 13 и 29 години

Включени дейности. Описание на дейностите, включени в събитието.

Творчески фестивал на открито, среща на младежи с интерес към рисуването, в рамките на което ще бъде проведен открит урок по рисуване и конкурс за рисунка на тема, обвързана с европейския Зелен пакт и зеления приоритет на Програма „Еразъм+“ – например „Our Green Planet“. Идеята на събитието е младите хора да изразят чрез рисуване себе си, мечите си и своята загриженост за планетата. Ще бъдат използвани техники, представени от художник - гост ментор на отвореното ателие. Същевременно по време на цялото събитие ще бъде обособено информационно бюро, в което ще представим на младежите възможностите, предоставени им в рамките на Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, както и други европейски инициативи (брошури, материали, предоставяне на информация, отговаряне на въпроси).

Партньори (при наличие на такива)

Дейност eTwinning на ЕК, Дейност Еврогайдънс на ЕК

Друга информация (при необходимост)

Събитието ще приключи с оценка на творбите от предварително номинирано жури, като ще бъдат присъдени няколко тематични награди, включително „Награда на зрителя“.

Event Information

Event Date 12-08-2022
Event End Date 12-08-2022
Capacity Unlimited
 

Ministry of Youth and Sports

eu eyy en

Newsletter

Sign up for our newsletter and receive all the news regularly

Contacts

  •   75 Vasil Levski Blvd.,
    Sofia1142
  •  02/ 930 08 36
  •   Write us