banner top2

Събития

Покана Study visit Media and information literacy – Тирана, Албания

Покана Study visit Media and information literacy – Тирана, Албания

Младежко европейско общество набира участници за учебно посещение в Тирана, Албания по проект Get SMACT (GeS), съфинансиран от Програма Еразъм+.

За проекта: Get Smact има за цел да повиши компетентността на младежките работници в ЕС и Световната банка за медийна грамотност. Нашата цел е да изградим уменията и капацитета на младежките работници да оценяват и да имат критично разбиране за медиите, както и да взаимодействат с медиите. Нашата цел е да изградим уменията и капацитета на младежките работници да оценяват и да имат критично разбиране за медиите. Да се повишат компетентностите на младежките работници в ЕС и Западните Балкани за медийна грамотност. За повишаване на взаимодействието с медиите, необходимост от гражданското общество да повиши своето въздействие върху общността. Да се популяризира програмата Еразъм+ и подходът на неформалното образование като мощен инструмент за ангажиране на младите хора в ежедневието в защита на маргинализираната младеж.

За посещението: Това учебно посещение ще предостави на практикуващите в областта на младежта възможност да се учат от организации, които работят с медийна и информационна грамотност; повишаване на присъствието на НПО в местните медии; събиране и споделяне на най-добри практики; създават основа за бъдещо сътрудничество и нови проекти. Освен това те ще бъдат обучавани по мобилна журналистика. Присъстващите на учебното посещение ще получат представа за основните медийни платформи, които съществуват в Албания, като Euro News Albania, Албанско радио и телевизия и др. свои собствени платформи и средства за справяне с нуждите на младежта в Албания. По време на това учебно посещение ще смесим презентации, гостуващи организации, дискусии, работни групи и презентации по начин, който ще даде възможност на участниците не само да слушат и научават, но и да допринасят и инициират теми за дискусии.

Дати и място: 25.05 – 31.05.2022, Тирана, Албания

Участниците трябва да бъдат над 18 години.

НЕ се изисква такса за участие.

Транспортните разходи и престоя се покриват от Програма Erasmus+. PCR тестовете са покрити.

 

Можете да свалите инфопак от тук: SV Get Smact – Tirana, Albania.

Ако имате въпроси, моля, изпратете имейл до: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Ако желаете да сте част от учебното посещение, моля, попълнете формуляра: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdc-BSh4Ml9-rOmpGzjwlc4hQVpj0e8nkwIXWk_E86_mFUP1Q/viewform 

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни