banner top2

Новини

СТАРТИРАТ ОБУЧЕНИЯТА "VIVA DIGITAL NATIVES"

ТЕХНОЛОГИИ, ДИГИТАЛНО ТВОРЧЕСТВО И НОВИ ПРОФЕСИИ КАНЯТ МЛАДИТЕ ХОРА ОТ САНДАНСКИ НА СРЕЩА С БЪДЕЩЕТО

От 1 до 9 септември 2022 г. Сдружение „НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ИНОВАЦИИ И ДИГИТАЛНИ ИЗКУСТВА“ с домакинството на Община Сандански ще предостави безплатно - комплекс и методология от нови и усъвършенстващи дигитални и социални умения на най-малко 30 млади хора от 15 до 29 г. в три възрастови подгрупи: 15-18, 19-23, 24-29 г.

Проектът е поставен в контекста на 2022 – Европейска година на младежта. В менторския екип се включват АБВ АКАДЕМИЯ, МУЛТИ КУЛТИ КОЛЕКТИВ, СК „РЕКРЕЙТ-СОФИЯ“ и докторанти на ФЖМК – СУ „Св. Климент Охридски“ и НБУ.

Изнесена „Шатра на умните решения“ на пл. „Македония“ 1 в града ще предлага открити работилници, неутъркинг игри, нови технологии и интерактивна информация от 2 до 7 септември от 10:00 до 12:00 ч. и от 16:30 до 19:00 ч., а самите обучения ще се състоят в хотел „Спартак“, на открито в зоната с фонтаните в парк „Св. Врач“ и в хотел „Астра“, според програмата, която може да бъде свалена от сайта на проекта: https://digicool.online.

Проектът „ДИГИТАЛНО РАЗВИТИЕ ЗА СОЦИАЛНО ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА ОТ САНДАНСКИ“ е адекватен отговор на нуждите, талантите, интересите и потребностите на поколенията на „дигиталните по рождение“ (Digital Natives).

„Инфлуенсър маркетинг и продуциране на онлайн съдържание“, „Виртуална етика и разпознаване на дезинформацията“, „Въведение в програмирането, нови професии и управление на дигитален бизнес“, „Здравословен начин на живот и дигитално представяне“, „Превенция на кибертормоза и речта на омразата в онлайн средата“, IQ пъзели и Профилиране на Digital Natives с цел професионално и личностно развитие са малка част от темите и компонентите на обученията.

Организаторите отпускат 10 допълнителни места в обученията, като кандидатстването става чрез https://forms.gle/obLCCFzkswRd7vVG9 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 10:00 ч. на 2 септември 2022 г.  

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, номер на Договор: 25-00-42/26.07.2022 г.

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни