banner top2

Новини

Йосиф Панов и Иван Турицов специални гости на спортен празник в СУ "Иван Вазов" по проект „Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни“

Йосиф Панов и Иван Турицов специални гости на спортен празник в СУ "Иван Вазов" по проект „Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни“

Йосиф Панов – Пепелянката, носител на световната титла в полусредна категория на Универсалната боксова организация (UBO) и Иван Турицов, футболен национал и играч на ЦСКА-София, бяха специални гости на спортен празник в "СУ "Иван Вазов" - Плевен.

Събитието бе част от проект НПИМД-КО1-ОБЛ-024/2023 „Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2023 година. Проектът се изпълнява от Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова.

image_123650291.JPG

120 ученици от СУ "Иван Вазов" участваха активно в отборни игри по баскетбол, волейбол и карате заедно с Мариана Костова – директор на Спортно училище "Георги Бенковски" – Плевен, сенсей Русалин Русалинов – президент на Българската федерация по карате и президент на карате клуб "Петромакс" – Плевен и Петьо Колев – баскетболен наставник от школата на Спартак. Сред гостите на събитието бе и Атанас Кършев – главен експерт на Министерството на младежта и спорта за области Плевен и Ловеч.

image_123650291_2.JPG

Своеобразният спортен празник бе открит от директора на СУ "Иван Вазов" – Димитър Митев, а след него думата бе дадена на Иван Турицов и Йосиф Панов. Панов сподели пред децата, че дисциплината е едно от основните неща, които са му помогнали да стане световен шампион. Боксовата звезда разказа за трудния си път до върха и пожела на всички да бъдат здрави, успешни и да следват своите мечти. Иван Турицов от своя страна призна, че всеки път, когато се прибира в родния Плевен е изключително щастлив и обичта на децата го зарежда с много положителен заряд. Футболистът напомни на учениците, че училището трябва да е на първо място за тях, но не бива да забравят колко важен е и спортът, за да се изградят като пълноценни личности. 

image_123650291_3.JPG

С мотивиращи думи към момчетата и момичетата се обърнаха Русалин Русалинов, Мариана Костова и Петьо Колев, след което започнаха спортните демонстрации по карате, баскетбол и волейбол. Младежите наблюдаваха с огромен интерес, а впоследствие сами пожелаха да се включат и да почувстват красотата и магията на тези популярни спортове.

image_123650291_4.JPG

Междувременно Иван Турицов и Йосиф Панов не спираха да раздават автографи и да се снимат със своите почитатели, които през цялото време не сваляха усмивките си, щастливи от възможността да се срещнат със своите идоли.

image_123650291_5.JPG

Проектът "Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни" е поредният проект на Асоциация "Докосни дъгата", който успява успешно да ангажира вниманието на младите хора и да ги мотивира да бъдат социално отговорни, за да могат да изградят навреме трайни умения за справяне с агресията, както и да водят здравословен начин на живот.  

image_123650291_6.JPG

Снимки: Verus Photography

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни