МЕЖДУНАРОДНО АНТИ-ДОПИНГ ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖИ В ИТАЛИЯ

 17 ноември  807

МЕЖДУНАРОДНО АНТИ-ДОПИНГ ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖИ В ИТАЛИЯ

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори.

До момента по проекта се проведоха редица дейности, а последното международно събитие, с което завършват дейностите му, се проведе в Местре, Италия, в периода 14 – 17 ноември 2017. От четирите държави в проекта взеха участие по двама млади спортисти, млад треньор и спортен експерт. По време на срещата бяха представени Националните анти-допинг манифести, които бяха изработени във всяка от партньорските държави и участниците заснеха промоционално видео, в което призовават за чист спорт и борба с допинга на всички нива в спорта.

В основата на проекта е разработването на обучения и срещи за млади състезатели на възраст 15-19 години и спортни инструктори с цел насърчаване на важни умения като управление на стреса и чувство на неудовлетвореност, учейки се от загубата, работа в екип, превръщане на грешки в успешни стъпки. Тези компетенции са в основата на изграждане на култура срещу употребата на допинг и срещу всякакви неправомерни представяния в спорта. Проектът включва новаторски подход и два основни резултата (обучителни материали и видео), които ще бъдат изготвени с приноса на всички партньори и целеви групи, като по този начин ще бъде изразена европейска добавена стойност.

Партньорството включва Национални антидопингови агенции, спортни асоциации, организации за свободното време и образование и олимпийски център, което ще гарантира ефективно и положително развитие на проекта. Партньор от България е „Асоциация за развитие на българския спорт”, а проекта е съфинансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top