ОТКРИТАТА БИБЛИОТЕКА РАПАНА“ ЩЕ ИМА И ЗИМЕН ДОМ

 03 ноември  827

ОТКРИТАТА БИБЛИОТЕКА РАПАНА“ ЩЕ ИМА И ЗИМЕН ДОМ

„Рапана“ ще има и зимен дом

Откритата библиотека на входа на Морската градина, която се превърна в една от забележителностите на лято 2017 във Варна ще има своя зимен дом. Авторите на идеята Боян Симеонов, Юзджан Тургаев и Ибрим Асанов обявиха на Фейсбук страницата на проекта, че точното място ще бъде обявено съвсем скоро. Книгите вече са складирани на подходящо място за да се предпазят във влажните есенни дни.

„Имаме идеи и планове за разширяване на проекта и превръщането на „Рапана“ в обособена културна точка в града, в която да могат да се случват и други вълнуващи неща освен обмена на книги. Но за тази цел ни предстоят доста стъпки, които включват разрешителни, финансиране, план за разширяване на конструкцията и т.н.“ – обясняват креативните варненци.

Улична библиотека “Рапана” бе сглобена на 25 август, а финансирането бе по едно от направленията на програма „Варна-Европейска младежка столица-2017“. Целта и бе не само да се провокира повече четене и достъп до споделяне на литература сред гражданите и гостите на града, но и да се стимулират повече идеи за градски дизайн.
Още за „Рапана“ на адрес: https://www.facebook.com/rapanalibrary/?ref=br_rs

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top