ВАРНЕНСКА БЛЕЙДЪРКА СЕ ЗАВЪРНА С ПЪРВА НАГРАДА ОТ ПРЕСТИЖЕН ТУРНИР В КЬОЛН

 24 октомври  571

ВАРНЕНСКА БЛЕЙДЪРКА СЕ ЗАВЪРНА С ПЪРВА НАГРАДА ОТ ПРЕСТИЖЕН ТУРНИР В КЬОЛН

Ася Захариева се завърна с първа награда от състезанието Shred Cologne Blading Festival 2017, което се проведе в германския град Кьолн. Участието й в престижния блейд турнир се случи благодарение на финансовата подкрепа на програма „Варна – Европейска младежка столица 2017” по Ключово направление „Варна на картата”. С отпуснатите средства Ася Захариева и още 4-ма блейдъри успяха да посетят известните скейт паркове AREA 51 в Айндховен, Skateland в Ротердам, както и някои външни в Амстердам, където рекламираха Варна като дестинация за екстремни спортове и отдих. Турнето завърши с участието им в състезанието Shred Cologne Blading Festival 2017.

„Към този турнир изпитвам особена сантименталност, понеже в Кьолн участвам още от първото издание през 2012 година и не за първи път стъпвам на подиума. Но челно място взех за първи път. Много се радвам за този успех, защото той е подарък за всички, които ме подкрепят - семейството ми, Варна, Хале3, Клуб Фарсайд, Скейт Клуб - Варна, децата от Progression Skate School” - сподели Ася Захариева пред https://varna2017.bg/bg 

Ася Захариева е на 30 години и е родена във Варна, но е живяла 17 години в Германия. Там е завършила училище, дипломирала се е и е работила като мениджър. С карането на ролери и кънки се занимава от 6-годишна, а от миналата година се е завърнала във Варна и е започнала работа като доброволец по програмата на EVS за Хале 3, където се намира единствения качествен скейт парк във Варна. Освен това е председател на сдружение Фарсайд, чиято цел е да развива карането на ролери и кънки в България.

От  години Ася Захариева посещава състезания по цял свят и има множество спечелени титли.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top