ТРЕТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ START NOW! СЕ ПРОВЕДЕ В КИПЪР

 23 октомври  639

ТРЕТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ START NOW! СЕ ПРОВЕДЕ В КИПЪР

START NOW! е стратегическо партньорство, което има за цел промотиране на здравето сред младите хора в три Европейски държави – Полша, България и Кипър. В период от 21 месеца ще приложи сред младежките организации в държавите – партньори иновативни методи на неформалното обучение за здравна информираност. Партньорството стартира в периода 21-23 април 2017 на международна среща в Ополе, Полша, а следващата среща по проекта се проведе в България, в периода 30.06 – 03.07.2017, като представителите на България, Полша и Кипър взеха участие във Фестивал на здравето, където се срещнаха с граждани и представиха дейностите на проекта, а след това се фокусираха върху обсъждане на обучителните модули за провеждане на здравно обучение чрез неформални обучителни методи.

Третата международна среща по проекта се проведе в периода 20 – 23 октомври 2017 в Ларнака, Кипър и събра партньорите, които в два работни дни обсъдиха дейностите, които са проведени до момента, подготовката на обучителни модули в сферата на здравното обучение, които всяка от организациите разработва, публикацията, която се подготвя в рамките на проекта, както и предстоящото през март 2018 международно обучение на младежки работници в Полша. В срещата от страна на България взеха участие Йоанна Дочевска – председател на „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е партньор по проекта от България, Калинка Гударовска – член на УС на АРБС, Никола Гударовски – член на АРБС.

В резултат от дейностите от този проект ще бъдат създадени и Неформални обучителни центрове (Non formal Education Centres – “NEC”), които ще бъдат управлявани от партньорските организации. Ще бъде създаден и интерактивен международен младежки портал за здравна информация, който ще бъде насочен и към обучение на младежки работници в сферата на здравеопазването и превенцията. През 2018 ще се проведе и конференция по темата, както и информационни дни в партньорските държави.

Според издание от 2017 година на световна здравна класация (Global Health Index) българите са на 68-о място по здраве в света. Макар и извън първите 50 места, България се е придвижила с пет позиции напред.

“Start now!: Старатегическо партньорство за промотиране на здравето сред младите хора” е проект в рамките на програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 на Европейската комисия.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top