ДВОЙНО ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ВЪВ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЛЕЙТОВ КОНКУРС ВЪВ ВАРНА

 18 октомври  583

ДВОЙНО ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ВЪВ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЛЕЙТОВ КОНКУРС ВЪВ ВАРНА

32-ма участници ще се включат във второто издание на Международния флейтов конкурс, който ще се проведе от 23 октомври до 25 октомври 2017 г. във Варна. Събитието ще премине под патронажа на кмета на града Иван Портних, който ще връчи и една специална награда.

Конкурсната програма на фестивала, който е част от партньорския календар на „Варна – Европейска младежка столица”, ще е с три групи участници. Те ще бъдат оценявани от 3-членно жури с председател проф. Георги Спасов, който тази година отбелязва своя 65-годишен рожден ден с голям концерт заедно със Софийската филхармония. Другият член на журито ще бъде проф. Сибел Пенсел, която е носител на ордена на френското правителство в областта на културата. Тя е създател на най-големия флейтов конкурс във Франция и е ректор на консерваторията в Ница. Третият участник в журито е проф. Айля Улудере, която е ректор на консерваторията в Истанбул и е носител на множество награди в Турция.

Специално за конкурса, големият композитор Ангел Котев е написал творба за три флейти. Тя ще бъде изпълнена от 3-членното жури във вечерта на лауреатите. Събитието ще бъде на 25 октомври от 17:00 часа в Радио Варна, а журито ще свири на златни флейти. Преди това на 21 октомври журито ще изнесе друг концерт в 19:30 часа във Варненската опера заедно с Варненски камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Фондация „Европейска музикална академия” е подготвила специална награда ръчно изработен сол ключ.

За повече информация ТУК 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top