„ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И ПРОГРАМИРАЙТЕ“ ВДЪХНОВЯВА ИНТЕРЕСА НА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ КЪМ ПРОГРАМИРАНЕТО

 06 октомври  569

„ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И ПРОГРАМИРАЙТЕ“ ВДЪХНОВЯВА ИНТЕРЕСА НА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ КЪМ ПРОГРАМИРАНЕТО

От 7 до 22 октомври 2017 г., по време на Европейската седмица на програмирането у нас ще се проведе инициативата „Запознайте се и програмирайте“. Близо 1500 деца и младежи от цялата страна ще участват в различни интерактивни събития, за да видят на практика - как идеите оживяват чрез програмиране.

Инициативата „Запознайте се и програмирайте“ има за цел да подпомогне адаптацията на младите хора към утрешния дигитален свят, като вдъхнови интереса им към програмирането и като предостави възможности да научат повече за софтуерната разработка като кариерен избор.

Общо 30 вдъхновяващи събития ще се проведат в 19 български града по време на Европейската седмица на програмирането. Събитията са с различен формат – от хакатони през фестивали и клубове до работилници и филмови събития. На местно ниво събитията ще се реализират от граждански организации, като всяко събитие е финансирано с до 300 евро в рамките на програмата. Вижте кои са подкрепените събития на сайта на инициативата

„Запознайте се и програмирайте“ се реализира благодарение на SAP в партньорство с Techsoup Europe и с немската неправителствена организация Haus des Stiftens. SAP провежда инициативата в още 14 държави - Австрия, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария и Украйна. В отделните страни организатори на инициативата са партньорските организации на Techsoup Europe, част от глобалната мрежа TechSoup.

В България „Запознайте се и програмирайте“ се реализира от фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) като единствен партньор на TechSoup за България. Благодарение на това партньорство от 2009 г. насам ФРГИ е предоставила безвъзмездно над 1000 лицензирани технологични продукта на над 700 български НПО и читалища. Пазарната стойност на предоставените продукти надвишава 1 600 000 лв. ФРГИ е инициатор на редица обучения за повишаване на технологичните знания и умения на представители на неправителствения сектор.

„Запознайте се и програмирайте“ съчетава две от основните направления, по които ФРГИ подкрепя гражданските организации у нас: предоставяне на възможности за детско и младежко развитие и въвеждане STEM обучение.

За повече информация ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top