Областен младежки съвет учредиха в Ловеч, оглави го 11-класник от Езиковата

 12 октомври  1059

Областен младежки съвет учредиха в Ловеч, оглави го 11-класник от Езиковата

Сдружение "Екомисия 21 век"

Областен младежки съвет бе учреден в Ловеч по инициатива на Младежки информационно-консултантски център Ловеч и сдружение „Екомисия 21 век”, и със съдействието на Областна администрация Ловеч. Това стана на работна среща, състояла се в зала 109 на Дом „Преслав”. В нея взеха участие младежи с активна гражданска позиция от осемте общини на Ловешка област,  мотивирани да работят за развитието на своите градове  и региона.  За председател на Областния младежки съвет беше избран ловчалията Йоан Черкезов, ученик в ГЧЕ „Екзарх Йосиф І”.

Приет бе  и Правилник за дейността на новоучредената структура, в който са разписани и основните й цели.  Сред тях са координиране, обединяване и насочване дейността на младите хора от област Ловеч с държавни институции и общините за успешно развитие и реализиране на областната политика за младежта; стимулиране пълноценната интеграция и социално присъствие на младежите в живота на област Ловеч; подобряване  качеството на живот, обучение и развитие на интелектуалния потенциал на младите хора както в общинските центрове, така също и в малките населени места на региона; създаване на условия за осмисляне на свободното време на младежите и подпомагане реализирането на дейности със социална и гражданска насоченост.

Учредяването на Областен младежки съвет-Ловеч е поредната стъпка по проект „Младежки информационно-консултантски център Ловеч”, изпълняван от сдружение „Екомисия 21 век” и  финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2011-2015).

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top