МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОМА НА ЕВРОПА

 25 септември  622

МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОМА НА ЕВРОПА

Международна конференция „European everyday of sport” ще се проведе в периода 29 – 30 септември 2017 г. в Дома на Европа в София. Събитието представлява финална фаза от проект по програма Еразъм+" и има за цел да промотира Европейска седмица на спорта 2017 сред европейските граждани, със специален фокус върху младите хора.

В събитието ще вземат участие национални и международни експерти в сферата на спорта и физическата активност, представители на Европейската комисия, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Център за развитие на човешките ресурси, Национална спортна академия „Васил Левски”, които ще имат възможност да дискутират незаменимото място на спорта в ежедневието ни. Участниците ще бъдат приветствани с видео послание от Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич. Ще бъдат представени и различни изследвания и анализи в сферата.

По време на събитието ще бъде представена и програма „Еразъм+” и възможностите за финансиране на спортни дейности, както и ще бъдат показани успешни проекти, които вече се изпълняват. Отговорните за политики и експертите от България и чужбина, ще могат да обменят виждания за повишаването на възможностите за спорт и физическа активност на европейските граждани. След приключване на конферентната част на 30 септември 2017, участниците ще се насладят на детски спортен празник, който ще зарадва деца на възраст 5 – 12 години и ще им покаже магията на спорта.

Партньори на събитието в България са: Представителството на Европейската комисия в България, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, а основен медиен партньор е Българска национална телевизия.

Пълна информация ТУК.  Предварителна програма ТУК. 

Работен език на конференцията: английски език

Издание от конференцията: сборник с доклади (ISBN номер)

Пълна информация за проект „EU Everyday of sport“ ТУК. 

Добри практики за физическа активност #BeActive ТУК. 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top