МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОМА НА ЕВРОПА

 25 септември  580

МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОМА НА ЕВРОПА

Международна конференция „European everyday of sport” ще се проведе в периода 29 – 30 септември 2017 г. в Дома на Европа в София. Събитието представлява финална фаза от проект по програма Еразъм+" и има за цел да промотира Европейска седмица на спорта 2017 сред европейските граждани, със специален фокус върху младите хора.

В събитието ще вземат участие национални и международни експерти в сферата на спорта и физическата активност, представители на Европейската комисия, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Център за развитие на човешките ресурси, Национална спортна академия „Васил Левски”, които ще имат възможност да дискутират незаменимото място на спорта в ежедневието ни. Участниците ще бъдат приветствани с видео послание от Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич. Ще бъдат представени и различни изследвания и анализи в сферата.

По време на събитието ще бъде представена и програма „Еразъм+” и възможностите за финансиране на спортни дейности, както и ще бъдат показани успешни проекти, които вече се изпълняват. Отговорните за политики и експертите от България и чужбина, ще могат да обменят виждания за повишаването на възможностите за спорт и физическа активност на европейските граждани. След приключване на конферентната част на 30 септември 2017, участниците ще се насладят на детски спортен празник, който ще зарадва деца на възраст 5 – 12 години и ще им покаже магията на спорта.

Партньори на събитието в България са: Представителството на Европейската комисия в България, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, а основен медиен партньор е Българска национална телевизия.

Пълна информация ТУК.  Предварителна програма ТУК. 

Работен език на конференцията: английски език

Издание от конференцията: сборник с доклади (ISBN номер)

Пълна информация за проект „EU Everyday of sport“ ТУК. 

Добри практики за физическа активност #BeActive ТУК. 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top