С ВОЛЕЙБОЛНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО СТАРТИРА СЕДМИЦАТА НА СПОРТА

 25 септември  641

С ВОЛЕЙБОЛНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО СТАРТИРА СЕДМИЦАТА НА СПОРТА

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Седмицата ще се проведе в периода 23 - 30 септември 2017 в цяла Европа, като в България се координира от Министерство на младежта и спорта. 

„Асоциация за развитие на българския спорт“ координира няколко събития в рамките на Седмицата, като първото от тях беше Волейболно предизвикателство, което се проведе на 23 Септември 2017 в Национална спортна академия „Васил Левски“. Събитието се организира съвместно със Студентски съвет на НСА, като в програмата бяха включени представителен волейболен мач между отборите на СК „Ахил“ и ВК „Локомотив“ София, в който след оспорвана битка надделя отборът на СК  „Ахил“. Организиран бе и приятелски мач между два от факултетите на НСА „Васил Левски“, като в битката между треньорски и учителски факултет надмощие имаше отборът на бъдещите треньори. Във волейболното предизвикателство взеха участие и Николай Байряков (борба) – пети на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, Живка Иванова (борба) – вицерепубликанска шампионка и Мария Родева – председател на СС на НСА.

Събитието се организира във връзка с Европейска седмица на спорта 2017 и е в рамките на проект „Млади посланици на спортното доброволчество” /YASV/, съфинансиран по програма „Еразъм+ Спорт“ и в партньорство между Италия, Дания, Полша и България. Всички участници получиха подаръци от организаторите и от спонсорите на събитието „Рефан“ и „Пауър марк“.

Отново в рамките на Европейска седмица на спорта предстоят Международна конференция „European everyday of sport“, която ще се проведе в София на 29 – 30.09.2017 и Детски спортен празник „European everyday of sport“, който ще запознае деца от 5 до 12 години с магията на леката атлетика на 3009/2017. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top