ВТОРИ ОБУЧИТЕЛЕН МОДУЛ  НА  МИКЦ - ОБЛАСТ ЯМБОЛ

 25 септември  552

ВТОРИ ОБУЧИТЕЛЕН МОДУЛ НА МИКЦ - ОБЛАСТ ЯМБОЛ

Дейностите по  проект „Млад гражданин 5” през лятото на тази година продължиха в хотелски комплекс „Релакс“ в град Поморие, където  от 22  до 24 септември 2017 г. МИКЦ - Ямбол проведе втори обучителен модул  за млади хора. Проект „Млад гражданин 5” е финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016–2020), подпрограма1:Развитие на мрежата от младежки информационно-консултантски центрове( МИКЦ).                    

Двадесет младежи и девойки на възраст до 29 г.  от Ямболска област обсъдиха нови идеи за младежки проекти и изяви, запознаха се с възможностите за тяхното финансиране и реализация, направиха предложения за подобряване на градската средата и активно им участие в обществения живот. Акцент на семинара беше успешното управление на проекти, ефективното общуване, организиране на срещи, събрания и  различни прояви. Младите хора се научиха на подготвят план за дейностите,  да оформят график за тяхното изпълнение. Дискутираха как да мотивират своите приятели, за да се включат в организацията на инициативи и изпълнението на проекти.

Обсъдени бяха предизвикателствата и перспективите за активно включване на младите хора от Ямболска област в програми, финансиращи обучение и заетост на младежи, както и ролята на МИКЦ за тяхна подкрепа.

Чрез решаването на конкретни казуси и работа по групи,  участниците в семинара научиха повече за работата в екип, за  генериране на идеи за проекти, за ефективна организация на проявите в тях.

Освен занимания, тренинги и обучителни игри, младежите и девойките имаха време за разходки и спорт.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top