УНИЦЕФ ЗАЕДНО С МЛАДЕЖИ ЗАПОЧВАТ ОБЩЕСТВЕН ДИАЛОГ ЗА РОЛЯТА И ПОТЕНЦИАЛА НА ПОДРАСТВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 21 септември  610

УНИЦЕФ ЗАЕДНО С МЛАДЕЖИ ЗАПОЧВАТ ОБЩЕСТВЕН ДИАЛОГ ЗА РОЛЯТА И ПОТЕНЦИАЛА НА ПОДРАСТВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ

На 26 септември 2017 г. от  9:00 ч.  в  Зала „Роял 3“, София Хотел Балкан (Шератон) ще се проведе Национална конференция за юношеството, която е под патронажа на г-н Томислав Дончев, заместник-министър председател на Република България.

В конференцията ще вземат участие Томислав Дончев, заместник-министър председател на Република България; Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България, Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН, младежи, специалисти в областта на детското развитие, представители на държавни институции, общини, социални и здравни услуги,  и граждански организации.

България започва дългосрочна инициатива, с която да насочи общественото внимание към децата в периода на юношеството – защото това е възраст на бурно развитие, свързано с предизвикателства, но и с изключителни възможности, които трябва да бъдат използвани за тяхното развитие и за развитието на обществото. Последните научни изследвания доказват, че промените, които настъпват в тази възраст, са изключително бързи и многостранни, което прави юношеството втория най-динамичен период от развитието на мозъка след този в ранна детска възраст. За разлика от физическите промени, които настъпват в пубертета, значителните промени, които хормоните предизвикват в мозъка, остават по-малко видими и разбираеми за родители, учители, за обществото като цяло. Това именно допринася тази възраст да бъде съпътствана от толкова динамично променящи се емоции и склонност към рисково поведение. Имайки предвид всичко това, УНИЦЕФ България и партньори работят в посока юношите да бъдат активни в обществения живот и да израстват в стабилна и пълноценна среда с подкрепата на родители, училище, общност, връстници, държавни институции, медии и социално отговорен бизнес – защото днешните младите хора са утрешните родители, лекари, учители, инженери, предприемачи, министри и граждани, от които ще зависи развитието на обществото и на света.

За повече информация: Жаклин Цочева, Директор Комуникации в УНИЦЕФ България, тел.: 02/9696207,  e-mail: jtzocheva@unicef.org

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.

Програмата на събитието може да видите ТУК  

Новини

Back To Top