ОБУЧЕНИЕ  „СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ 4 ALL” НА МИКЦ - ВЪЗМОЖНОСТИ БЕЗ ГРАНИЦИ

 15 септември  548

ОБУЧЕНИЕ „СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ 4 ALL” НА МИКЦ - ВЪЗМОЖНОСТИ БЕЗ ГРАНИЦИ

В периода между 10 - 12 септември 2017 г. в Еуфория Клуб Хотел - Боровец, се проведе обучение “Социално включване 4 all”. То бе организирано от МИКЦ - Възможности без граници, който е проект по Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерството на младежта и спорта. В обучението взеха участие 20 младежи, минали през процес на мотивирано кандидатстване и процес на селекция.

През първия ден на обучението се състоя запознаването на участниците, въведение в темата на обучението и уеднаквяване на разбирането по терминологията и концепциите.

За втория ден на обучението беше подготвена дейност, която да постави участниците в ситуация на систематизирана  дискриминация и изключване. Дейността създаде емоции и провокира силни дискусии. Бяха изведени аналогиите от действителността и бяха анализирани различни ситуации на социално изключване.

През втората част на втория ден участниците очертаха проблемите, свързани със социалното изключване, и генерираха идеи за активна позиция и разрешаване. Представяне бе Европейската социална харта, политиките, и произтичащи от нея механизми за прилагането ?.

Последният ден на обучението даде възможност на участниците да мрежуват и определят темите, по които ще работят в групи или самостоятелно. На закриването, младите хора получиха  удостоверения за участие.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top