МАЛЧУГАНИ В ПЛОВДИВ СЕ ЗАПОЗНАХА С ЦЕЛИТЕ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ООН

 13 септември  1455

МАЛЧУГАНИ В ПЛОВДИВ СЕ ЗАПОЗНАХА С ЦЕЛИТЕ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ООН

На 5-ти септември 2017 г. асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България” взе участие в инициатива по случай отбелязването на третата годишнина от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. Тя бе организирана от Общинска фондация „Пловдив 2019”, като фокусът й бе опазване  на природата.

Цялото събитие се състоя в рамките на три дни. В почивните дни доброволци от организацията помогнаха с почистването на алеята покрай река Марица. Те събираха отпадъци, засадиха растения и боядисаха пейки с цел облагородяване на района. По този начин алеята бе подготвена за деня на самия празник – 5-ти септември. Инициативата бе кръстена „Пикник край реката” и бе насочена към майки с деца, създавайки условия за игра.

Запознати вече със 17-те Цели за устойчиво развитие на ООН, заради проведената на 12-ти август градска игра „Глобално отговорни”, доброволците решиха да използват дадената им възможност да запознаят с тях и най-малките членове на обществото и създадоха играта „Бъди глобално отговорен към природата”. Целите за устойчиво развитие, които кореспондират с опазването на природата, са: Цел 7 – Възобновяема енергия, Цел 13 – Борба с климатичните промени, Цел 14 – Живот под водата, Цел 15 – Живот на земята. Бяха подготвени 4 игри – една, подходяща за младежи и три, подходящи за деца.

Доброволците използваха събитието не само да популяризират глобалните цели, но и повишиха осведомеността на младежите относно МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни”, като промотираха неговите дейности. Те раздаваха брошури с информация за Центъра и по време на цялото събитие носеха рекламни тениски.

МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни” се осъществява по Национална програма за младежта на Министерството  на младежта и спорта.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top