КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЗА СЪБИТИЯ, СВЪРЗАНИ С ПРОГРАМИРАНЕТО

 30 август  884

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЗА СЪБИТИЯ, СВЪРЗАНИ С ПРОГРАМИРАНЕТО

Програмиране и цифровизация за деца и младежи - това е централната тема на инициативата „Запознайте се и програмирайте". Инициативата подкрепя събития, свързани с програмирането, за млади хора на възраст между 8 и 24 години - със сума до 300 евро за събитие. Времевата рамка за подаване на идеи е от 1 юли до 22 септември 2017 г.

Инициативата насърчава граждански организации да организират събития по програмиране по време на Европейската седмица на програмирането, която се провежда от 7 до 22 октомври. Организации с нестопанска цел могат да получат до 300 евро, за да реализират събитие. Възможните събития включват хакатони, работилници за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, курсове по роботика или други формати. Целта на събитията е да покаже на младите хора колко забавно може да бъде програмирането и как може да се използва, за да се даде живот на идеи чрез програмиране.

В конкурса могат да участват различни групи на гражданското общество, като задължително условие е те да бъдат нестопански организации: училищни настоятелства, сдружения, фондации или читалища.

Кандидатстването става през официалния сайт на инициативата. 

Кандидатите могат да се включат в конкурса с повече от една идея за събитие. Всяка идея за събитие, оценена като заслужаваща финансиране, получава сума до 300 евро.

Подробности и указания за кандидатстване са публикуване на официалния сайт на инициативата.

Крайният срок за кандидатстване е 22 септември 2017 г. включително до 23:59 ч.

Събитието, с което организацията кандидатства трябва да се реализира по време на Европейската седмица на програмирането от 07 до 22 октомври 2017 г.

„Запознайте се и програмирайте“ е инициатива, която има за цел да подпомогне деца и младежи на възраст от 8 до 24 години да се адаптират към утрешния дигитален свят, предоставяйки възможност да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин.  Зад инициативата „Запознайте се и програмирайте" стоят технологичната компания SAP, немската организация Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup Europe и Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

В инициативата участват следните държави: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария и Украйна.

Още за инициативата, четете на сайта ТУК. 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top