ДОБРОВОЛЦИ ОТ 5 ДЪРЖАВИ ИДВАТ ЗА МЛАДЕЖКИЯ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+

 16 август  5929

ДОБРОВОЛЦИ ОТ 5 ДЪРЖАВИ ИДВАТ ЗА МЛАДЕЖКИЯ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+

Едно от основните направления на Варна 2017 и важен елемент за спечелване на титлата Европейска младежка столица е младежкият фестивал FUNCITY+, ето защо желаем да подобрим международното му измерение и създадем по-добри възможности за развитие на младежи от страната и чужбина.

Международната доброволческа програма FUNCITY+ цели да предостави възможности за развитие на умения и таланти у младежи от Европа, и да стимулираме гражданска активност. Проектът е за прием на 10 доброволци във Варна. Те идват от Белгия, Латвия, Франция, Кипър и Полша и ще положат краткосрочна доброволческа служба в периода 22 август - 10 септември 2017 г. Доброволците ще се запознаят и ще се включат в дейности по изпълнението на концепцията „Вълна на иновации“ по случай Варна - Европейска младежка столица 2017. Те ще се участват в подготовката, провеждането и оценката на младежки фестивал FUNCITY+. 

Благодарение на Международна доброволческа програма FUNCITY+ ще увеличим броя на доброволците във Варна и ще промотираме доброволчеството. Хората и организациите поне на местно ниво ще се запознаят с възможностите на международната младежка активност и ролята на програма Еразъм + в нея, което в дългосрочен план ще отвори нови перспективи за сътрудничество и инициативи в областта и ще привлече нови участници в програмата.

За повече информация ТУК.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top