МОБИЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖИ В КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „МАЛТЕПЕ”, С. МАНОЛЕ

 07 август  1093

МОБИЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖИ В КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „МАЛТЕПЕ”, С. МАНОЛЕ

На 06.08.2017 г. в новооткрития Културно-информационен център „Малтепе”, с. Маноле, община Марица, се проведе обучение на тема „Важните умения в информационния свят”, част от МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни”, изпълняван от асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” и финансиран по Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта. Обучението бе поредното от редица тренинги, проведени в гр. Пловдив и на територията на община „Марица”, в рамките на МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни”.

Лектор на обучението бе г-н Камен Мицев – специалист по ИТ технологии с дългогодишен опит във воденето на обучение и корпоративни събития. Програмата инкорпорираше различни аспекти на информационния свят, адаптация и работа в съвременните условия на дигитализация. Бе разяснено какво точно представлява интернет и начинът, по който работи той като мрежа.

Тъй като интернет се е обособил като основно средство за общуване, в следващата част от програмата се наблегна на правилата на комуникация в мрежата и важността на „правилно” формулираните текстове, с които да се привлече вниманието на потенциални и бъдещи партньори в бизнеса. Бяха представени различни платформи за бизнес кореспонденция като Microsoft Outlook, Facebook for Business, Skype for Business и др.

С оглед развитието на социалните мрежи и масовата им употреба, най-вече за качване на снимки, участниците бяха запознати също така с някои особености на фотографията, макар и през смартфон, правилата на добрата композиция и кадриране, както и с видовете изображения и способите за тяхната обработка. На участниците бе поставено практическо задание в рамките на почивката, като те трябваше да използват смартфоните си за заснемане на снимки, имайки предвид вече разширените си познания за способностите на камерите на телефоните си.   

Предвид нарастващите заплахи в Интернет, участниците бяха въведени в начините за предпазване от зловредни съобщения, имейли и разпознаване на фалшива информация. Те  добиха умения за това как чрез Гугъл могат да намират изгубен или откраднат телефон и също така какво знае търсачката за тяхното местоположение.

В последната част от обучението лекторът запозна присъстващите с умението за презентиране, което включва в себе си повече от способността за изготвяне на PowerPoint презентация, но налага и наличие на качества като убеждаване, познаване езика на тялото и др.

Участниците споделиха удовлетворението си от придобитите знания и изразиха увереност, че те ще им бъдат полезни в ежедневието и приложението им ще бъде мигновено.

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top