МОБИЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖИ В КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „МАЛТЕПЕ”, С. МАНОЛЕ

 07 август  1003

МОБИЛНО ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖИ В КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „МАЛТЕПЕ”, С. МАНОЛЕ

На 06.08.2017 г. в новооткрития Културно-информационен център „Малтепе”, с. Маноле, община Марица, се проведе обучение на тема „Важните умения в информационния свят”, част от МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни”, изпълняван от асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” и финансиран по Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта. Обучението бе поредното от редица тренинги, проведени в гр. Пловдив и на територията на община „Марица”, в рамките на МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни”.

Лектор на обучението бе г-н Камен Мицев – специалист по ИТ технологии с дългогодишен опит във воденето на обучение и корпоративни събития. Програмата инкорпорираше различни аспекти на информационния свят, адаптация и работа в съвременните условия на дигитализация. Бе разяснено какво точно представлява интернет и начинът, по който работи той като мрежа.

Тъй като интернет се е обособил като основно средство за общуване, в следващата част от програмата се наблегна на правилата на комуникация в мрежата и важността на „правилно” формулираните текстове, с които да се привлече вниманието на потенциални и бъдещи партньори в бизнеса. Бяха представени различни платформи за бизнес кореспонденция като Microsoft Outlook, Facebook for Business, Skype for Business и др.

С оглед развитието на социалните мрежи и масовата им употреба, най-вече за качване на снимки, участниците бяха запознати също така с някои особености на фотографията, макар и през смартфон, правилата на добрата композиция и кадриране, както и с видовете изображения и способите за тяхната обработка. На участниците бе поставено практическо задание в рамките на почивката, като те трябваше да използват смартфоните си за заснемане на снимки, имайки предвид вече разширените си познания за способностите на камерите на телефоните си.   

Предвид нарастващите заплахи в Интернет, участниците бяха въведени в начините за предпазване от зловредни съобщения, имейли и разпознаване на фалшива информация. Те  добиха умения за това как чрез Гугъл могат да намират изгубен или откраднат телефон и също така какво знае търсачката за тяхното местоположение.

В последната част от обучението лекторът запозна присъстващите с умението за презентиране, което включва в себе си повече от способността за изготвяне на PowerPoint презентация, но налага и наличие на качества като убеждаване, познаване езика на тялото и др.

Участниците споделиха удовлетворението си от придобитите знания и изразиха увереност, че те ще им бъдат полезни в ежедневието и приложението им ще бъде мигновено.

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top