ЗАПОЧВА КОНКУРСЪТ ЗА ДОСТЪПЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД

 03 август  805

ЗАПОЧВА КОНКУРСЪТ ЗА ДОСТЪПЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД

Всеки български град с над 50 000 жители може да кандидатства в конкурса за Достъпен европейски град. Инициативата се организира от Европейската комисия съвместно с Европейския форум за хората с увреждания за осма поредна година. 

Целта на конкурса е да се даде гласност на усилията на общините да направят европейските градове по-достъпни и по-добри места за живот и работа както за хора с увреждания, така и за възрастни хора.

Тази година ще бъдат оценявани усилията на местните власти да направят по-лесен достъпът до обществени и частни жилищни сгради, детски площадки, работна среда, обществен транспорт и комуникационни технологии. Победителите ще бъдат наградени по време на официална церемония по случай международния ден за хората с увреждания, която ще се проведе на 4 и 5 декември в Брюксел, Белгия. Кандидатстването става чрез попълване на формуляр, който трябва да се изпрати в срок до 11 септември 2018 г.

Конкурсът се провежда във връзка с ангажиментите на държавите-членки за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН, тъй като достъпността е един от стълбовете на Европейската стратегия за хора с увреждания на Европейския съюз „За Европа без бариери“.

Формуляр за кандидатстване и повече информация за конкурса могат да бъдат намерени ТУК

 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top