ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ НА МВНР ЗА Т.НАР. ВТОРА МЕЖДУНАРОДНА МЛАДЕЖКА КОНФЕРЕНЦИЯ В НАГОРНИ КАРАБАХ

 19 юли  696

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ НА МВНР ЗА Т.НАР. ВТОРА МЕЖДУНАРОДНА МЛАДЕЖКА КОНФЕРЕНЦИЯ В НАГОРНИ КАРАБАХ

Във връзка с предстоящото провеждане на т.нар. Втора международна младежка конференция в гр. Ханкенди (арм. Степанакерт), в Нагорни Карабах в периода 14-17 септември 2017 г., Министерството на външните работи е отправило писмо до Министерството на младежта и спорта, с което изразява следното становище:

  • Т.нар. Република Горни Карабах или „Република Арцах“ не е международно призната, включително и от Република България.
  • Предвид продължаващия конфликт между Република Армения и Република Азербайджан, МВнР препоръчва въздържане от всякакви посещения в Нагорни Карабах и прилежащите окупирани райони, които представляват около 20% от територията на  Република Азербайджан.
  • Потвърждаваме, че на лицата, посетили горепосочените територии без предварителното разрешение на азербайджанските власти, впоследствие се отказва достъп до територията на Република Азербайджан, като е възможно от тях да бъде търсена и наказателна отговорност от азербайджанска страна.
  • В тази връзка не смятаме за целесъобразно участието на български представители в конференцията.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top