МИКЦ „КЪЩАТА НА АРХИТЕКТА” ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ „РИТУАЛИ И ОБРЕДИ В НАЦИОНАЛНИ ТРАДИЦИИ И ФОЛКЛОР”

 14 юли  627

МИКЦ „КЪЩАТА НА АРХИТЕКТА” ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ „РИТУАЛИ И ОБРЕДИ В НАЦИОНАЛНИ ТРАДИЦИИ И ФОЛКЛОР”

МИКЦ „ Къщата на Архитекта” кани младите хора участват в едно незабравимо приключение – обучение на тема „Ритуали и обреди в национални традиции и фолклор”, което ще проведе на 14. 07.2017 г. (петък) в Къщата на Архитекта, ул. „Сава Силов“ № 37.

Всеки от участниците ще има възможността да съпреживее един от най-старите български обичай „Замесване на обреден хляб” и да научи повече за българските традиции.  Преминалите обучението, ще получат удостоверение, стандартизирано от Национална програма за младежта, към Министерството на младежта и спорта (20-16-2020).

Програма:
10:00 -10:30 Записване;
10:30 -11:00 Кой съм аз?.....разчупи леда и се усмихни;
11:00 – 12:30 – Замеси с любов и предай нататък…;
12:30 – 13:00 –Обяд;
13:00 – 14:30 – Спомени от миналото – думи за просфорния печат, традициите и още нещо….;
14:30 -15:00 Кафе пауза;
15:00 – 16:00 Обратна връзка.
Условия за участие: 
Участниците в обучението могат да бъдат младежи на възраст между 15 и 29г.
Участието е необходимо да бъде предварително заявено, за да имаме възможност да осигурим работни материали и храна, на всеки от участниците. 
Записване:
Желаещите да се запишат, могат да го сторят на имейл адрес velislavahristova0@gmail.com;  на телефон: 0988344284; на място в МИКЦ „ Къщата на архитекта” ул. „Сава Силов“ № 37.
Защо ще замесим хляб ?
- Хлябът е универсален символ, познат и обичан от всички хора по света, консумиран от всеки без значение на пол, възраст, религия, местообитание и т.н. Хлябът е универсален език за сближаване и споделяне във всяко семейство и всеки екип.
- Приготвянето на хляб развързва ръцете, отваря сърцето и очите, прави ни по-търпеливи и наблюдателни, кара ни да се вслушваме във вътрешния си глас.
- Да си творец означава да създаваш, а не само да консумираш. Хлябът и изкуството на приготвянето му вдъхва самоувереност и добро настроение, настройва към творческо и иновативно мислене.
- Хлябът стимулира всичките ни сетива!
- Хлябът поражда спомени, които водят до по-задълбочено вглеждане в големите житейски въпроси: Кой съм аз? Какъв е смисълът на живота? Кое е ценното? Защо сме тук? Какво е храната за тялото и какво е храната за душата?

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top