КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКА РАЗРАБОТКА НА ТЕМА „ДРУГИЯТ ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ”

 10 август  1445

КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКА РАЗРАБОТКА НА ТЕМА „ДРУГИЯТ ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ”

Център за развитие на човешките ресурси и информационен център „Европа Директно” – София, организират конкурс за ученическа разработка на тема „Другият през моите очи”. Авторите трябва да са ученици на възраст от 12 до 18 години.

 Конкурсът е насочен към училищата, работещи по европейски проекти и европейски тематики, и акцентира върху следните теми:

  • Насърчаване на толерантността, разбирателството и разнообразието;
  • Придобиване на социални, граждански и междукултурни умения чрез насърчаване на демократичните ценности и основните права, социалното приобщаване и недискриминацията;
  • Успешно преодоляване на образователните различия;
  • Насърчаване на междукултурния диалог;
  • Равно третиране на децата и младежите с по-малко възможности и приобщаване на децата със специални образователни потребности.

Конкурсът е в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз и има за цел да се даде възможност на младите хора да изразят своята позиция по темата за приобщаването, толерантността и приемането на различието, както и за възможностите за успешна работа в училище по тази тема.

Ще бъдат отличени 8 ученически разработки на различни училища. Всяко наградено училище ще има възможността да излъчи отбор от 4 ученици и 1 преподавател, които да вземат участие в тридневен ученически творчески лагер, включващ обучителни дейности за изграждане на граждански и личностни умения. Лагерът ще се проведе през месец септември 2017 година.

Материалите за конкурса изпращайте на e-mail адресите еtwinning@hrdc.bg  и direct@europe.bg.

Краен срок – 10 август 2017 година.

 Повече за условията на конкурса ТУК 

Информация от ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top