КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПРОГРАМА ЗА  КЛЮЧОВО НАПРАВЛЕНИЕ „ВАРНЕНСКА МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА АКАДЕМИЯ”

 06 юли  833

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПРОГРАМА ЗА КЛЮЧОВО НАПРАВЛЕНИЕ „ВАРНЕНСКА МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА АКАДЕМИЯ”

Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“ обявява конкурс за избор на изпълнител на програма за  ключово направление „Варненска младежка медийна академия”, коeто има за цел да развива способностите на младите хора за подбор, подготовка, представяне и популяризиране чрез различни информационни канали, събитията  свързани с програмата  „Варна – Европейска младежка столица 2017.”

По КН "Варненска младежка медийна академия", се предвижда да бъдат обучени 30 души в младежка възраст. Сдружение "Варна- Европейска младежка столица" запазва правото си да осъществи подбора на участниците в обученията.

За участие са допустими всички юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) и търговски дружества, като задължително за целите на обучението, трябва  да бъде осигурено минимум следното:

Настаняване на участниците в хотел на територията на Община Варна, с категория не по-малка от 3-звезди. Всички стаи трябва да са оборудвани с климатик, хладилник, телевизор, самостоятелен санитарен възел и балкон. Хотелът трябва да разполага с каси за съхранение на ценни вещи, както и да предоставя достъп до Интернет.

Изхранването трябва да е на база  пълен пансион - четири пъти на ден: закуска, обяд и вечеря  и следобедна закуска на шведска маса.

Хотелът трябва да разполага с денонощна медицинска помощ.

Организацията трябва да обезпечи професионални преподаватели и аниматори, които да провеждат курсове по направления свързани с целите на „Варненска младежка медийна академия”. Курсовете не трябва да акцентират единствено и само върху изучаването на граматически правила, а фокусът трябва да е насочен към развиването на социалните умения, творчество и използването на иновативни подходи.

Част от лекциите трябва да бъдат водени на английски език.

Трябва да бъдат проведени минимум 25 лекционни часа.

Всеки от участниците трябва да получи сертификат за проведено обучение.

Двата задължителни модула, които трябва да бъдат включени в обученията са:

„Журналистика” – Курсът  трябва да  запознае участниците с очарователния свят на печатните и онлайн медии. Основни учебни раздели: репортаж, писане, редактиране, фотография, реклама, дизайн, PR, управление и работа в екип.

„Творческо писане” - Курсът  трябва да акцентира върху подобряване уменията за изразяване на участниците с помощта на писменото слово. Те трябва да комуникират чрез различни методи като: проучване на процеса на писане, поезия, разкази, пиеси и жанрове. Участниците трябва да четат, тълкуват и анализират различни стихове и кратки художествени творби от различни автори.

Общият бюджет на обучението, който да включва абсолютно всички разходи за провеждането на "Варненска младежка медийна академия" не трябва да надвишава 22 000 лв.

За допълнителни въпроси, свързани с направление "Младежка медийна академия", може да се свържете на  info@varna2017.bg

Няма строго фиксирана бланка, която да бъде използвана от кандидатстващите организации.

Документите за кандидатстване може да подавате по един от двата начина:

  • По електронен път на адрес: info@varna2017.bg;
  • Лично на адрес: бул. „ Цар Освободител” 27, гр. Варна 9000.

За допълнителна информация: телефон: 052/820-803, електронен адрес за кореспонденция: info@varna2017.bg

Крайният срок за подаване на документи е 12 юли 2017 г.

 

Новини

Back To Top