ОБУЧЕНИЕ „ВАЖНИТЕ УМЕНИЯ В ИНФОРМАЦИОННИЯ СВЯТ” В ПЛОВДИВ

 26 юни  548

ОБУЧЕНИЕ „ВАЖНИТЕ УМЕНИЯ В ИНФОРМАЦИОННИЯ СВЯТ” В ПЛОВДИВ

На 25.06.2017 г. в хотел „Експо”, гр. Пловдив, се проведе обучение на тема „Важните умения в информационния свят”, част от МИКЦ „Младежка зона – активни и креативни”, изпълняван от Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” и финансиран по Национална програма за младежта на Министерство на младежта и спорта.

Бе разяснено какво представлява интернет и начина, по които работи той като мрежа. Особен интерес участниците проявиха към нагледните примери за това как изглеждат сървърите на големите компании като Фейсбук, Гугъл и т.н.

Тъй като Интерет се е обособил като основно средство за общуване, в следващата част от програмата се наблегна на правилата на комуникация в мрежата и важността на „правилно” формулираните текстове, с които да се привлече вниманието на потенциални и бъдещи партньори в бизнеса. Бяха представени различни платформи за бизнес кореспонденция като Microsoft Outlook, Facebook for Business, Skype for Business и др.

С оглед развитието на социалните мрежи и масовата им употреба, най-вече за качване на снимки, участниците бяха запознати също така с някои особености на фотографията, макар и през смартфон, правилата на добрата композиция и кадриране, както и с видовете изображения и способите за тяхната обработка.

Предвид нарастващите заплахи в Интернет, участниците бяха въведени в начините за предпазване от зловредни съобщения, имейли и разпознаване на фалшива информация. Отделно внимание бе обърнато на най-новите вируси – така наречените крипто вируси и това как те работят.

В последната част от обучението лекторът запозна присъстващите с умението за презентиране, което включва в себе си повече от способността за изготвяне на PowerPoint презентация, но налага и наличие на качества като убеждаване, познаване езика на тялото и др.

Участниците споделиха удовлетворението си от придобитите знания и изразиха увереност, че те ще им бъдат полезни в ежедневието и приложението им ще бъде мигновено.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top