“ОТ КОМ ДО ЛОМ” СТАВА ПАРТНЬОР НА СНЦ „МЛАДЕЖКИ СЕВЕРОЗАПАД“ - МОНТАНА

 30 май  972

“ОТ КОМ ДО ЛОМ” СТАВА ПАРТНЬОР НА СНЦ „МЛАДЕЖКИ СЕВЕРОЗАПАД“ - МОНТАНА

Сайтът „От Ком до Лом“ се включи като медиен партньор в отразяване на събитията, които организира СНЦ „Младежки СевероЗапад“ - Монтана.

От медията застават зад каузи и подкрепят инициативи, свързани с обучението, личностното развитие и усъвършенстването на младите хора. Такива са безплатните обучения по Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) за лица до 29-годишна възраст, както и курсовете по „Уеб дизайн, уеб администриране и графичен дизайн“, които се провеждат в Обучителния център на Регионална библиотека „Гео Милев“ – Монтана.

Обученията по ИКТ имат за цел да помогнат на младите хора да придобият основни знания и умения за работа с компютър. Курсовете включват: запознаване с компютърната конфигурация; работа с текстообработващи програми, инсталиране на приложения;  създаване и форматиране на таблици; сортиране на списъци и параграфи; изготвяне на презентации, работа с Интернет и др. Партньори по проекта са Регионална библиотека „Гео Милев“, Дирекция „Бюро по труда“, Общински младежки дом - Монтана, Младежкият медиатор на община Монтана и младежкият информационно – консултантски център (МИКЦ) в областния град.

Курсовете по „Уеб дизайн, уеб администрация и графичен дизайн“ са част от проекта на сдружението – „МОНТ УЕБ“. Те са напълно безплатни и дават възможност на младежите да се включат в безплатната изработка и предоставяне на уеб сайтове, страници в социалните мрежи и приложения за мобилни телефони в полза на организации и институции, които развиват нестопанска дейност (училища, фондации, детски градини, читалища, библиотеки, галерии, музеи, общини и др.).

Проектът предвижда възможност сайтове да бъдат изработени и в полза на фирми срещу заплащането на определена цена. По този начин от сдружението се стремят да подпомогнат местния бизнес и да осигурят реализация на младежите, завършили курса. Чрез инициативата „МОНТ УЕБ“ се затваря кръгът образование – придобиване на практически опит – трудова заетост - важна част и цел на всяко едно обучение. Партньори по проекта са Регионална библиотека „Гео Милев“, НСНЦ “Младежки Глас“, Хостинг компания „ICN.BG“ и Общински младежки дом – Монтана.

Чрез отразяването на събитията, които СНЦ „Младежки СевероЗапад“ организира, „От Ком до Лом“ изразяват своята съпричастност към подобни социално значими каузи, свързани както с неформалното обучение като важна част от подготовката на младите хора, така и с прилагането на т. нар. „дуално обучение“, което се характеризира с реална практическа насоченост.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top