НАД 30 ГРАДА СЕ ВКЛЮЧВАТ В MOVE WEEK 2017

 25 май  1003

НАД 30 ГРАДА СЕ ВКЛЮЧВАТ В MOVE WEEK 2017

Кампанията ще се осъществи в цяла Европа и е най-ефективната eвропейска кампания за промотиране на активния начин на живот и ползите от него

Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week тази година се провежда от 29 май до 4 юни 2017 г. в цяла Европа и повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата, като само в България над 30 града ще вземат активно участие. Инициативата е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а координатор за България е сдружение BG Бъди активен“

MOVE Week е ежегодно общо европейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот. С над 1 милион участници на година, MOVE Week е най?голямата ежегодна активна седмица в Европа, промотираща ползите от редовното практикуване на физическа активност и спорт. Жителите на София, Пловдив, Монтана, Поморие, Плевен, Варна, Ямбол, Русе, Добрич, Благоевград, Враца, Бургас, Казанлък, Сливен и много други ще имат възможността да вземат участие в различни активности и обществени събития през цялата седмица.

През тази година в кампанията се включват и десетки училища от градовете Дряново, с. Равно поле, Казанлък, София, с. Катунци, Благоевград, с. Съдиево, Банско, Пловдив, Разлог, Ботевград, с. Дунавци, Перник, с. Железино, Гоце Делчев, Бургас, Нови пазар, Сливен, Плевен, Габрово, Своге, Карлово.

Сред планираните активности в цяла България са крос предизвикателства, велопоходи, открити тренировки по аеробика, модерни и традиционни танци, бойни изкуства, йога, народни танци, масови семейни спортни празници и много други.  В кампанията се включва и със специална спортна програма откриването на _Място  

Тази година партньор на Седмицата на физическата активеност и спорта е Декатлон България. Магазините във Враца, Варна и Пловдив активно ще се сключат с различни събития.

На 3 и 4 юни, по време на MOVE Weekend, на територията на магазина в Пловдив, ще има две спортни зони. Открита спортна площадка, на която ще се проведат функционални тренировки, йога и пилатес практики, танцови уроци в различни стилове, тренировки по бойни изкуства за деца и възрастни. На втората зона ще се проведат състезателни игри с велосипеди, ролери, тротинетки и детски колички и активни игри и анимации за цялото семейство.

Във Варна, част от програмата с Декатлон, на 3 юни в Морската градина хората ще имат възможността да пробват различни видове физическа активност: йога, паневритмия, тае бо, уейвборд, слаклайн, стрелба с лък. Ще има състезания с тротинетки и забравени от близкото минало игри.

Във Враца, събитието ще бъде на  17 юни. В града ще се състои масов градски крос, а на центъра ще има активни отборни игри.

Конкретните дати и повече информация за организираните събития по градове могат да бъдат намерени на сайта ТУК 

Повече информация за кампанията може да намерите ТУК 

Новини

Back To Top