МЛАДЕЖКИ ГЛАС И БЧК – БУРГАС ДАРИХА КОМПЛЕКТИ ЗА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА 5 БУРГАСКИ УЧИЛИЩА

 23 май  1040

МЛАДЕЖКИ ГЛАС И БЧК – БУРГАС ДАРИХА КОМПЛЕКТИ ЗА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА 5 БУРГАСКИ УЧИЛИЩА

Национално Сдружение „Младежки Глас” и Областната организация на БЧК-Бургас днес официално дадоха старт на проекта „Трябва да знам”. Средствата в размер на 5100,00 лв бяха събрани от благотворителния коледен бал „Всички сме едно семейство“, който беше организиран в края на 2016 г. под патронажа на областния Управител на област Бургас г-н  Вълчо Чолаков.

 Сумата подпомогна 5 училища от гр. Бургас с 2 бр. манекени за първа помощ (възрастен и дете), 1 бр. раница за ПДП с всички необходими санитарни материали, 1 брой информационно табло, което да бъде поставено в училище, както и 1 брой елек. Комплектите за първа долекарска помощ са предназначени за специални обучителни стаи в училищата.

 Председателят на сдружението Тодор Йосифов и председателят на областната организация на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов връчиха дарението на пет училища - ОУ „Братя Миладинови”, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „В.Априлов“, ОУ „Кн.Борис I” и ГПНЕ „Гьоте” – Бургас.

 „Щастлив съм от факта, че за пореден път организацията ни помага за доброто. Нашият приоритет са младите хора в България и ние трябва да се грижим за тяхното сигурно бъдеще и развитие. Заедно с партньорите ни от Български Червен Кръст- Бургас, ще продължим пътят на хуманната кауза” каза Тодор Йосифов – национален председател на НС „Младежки Глас”.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top