В ЛОВЕЧ СЕ ПРОВЕДЕ ИНИЦИАТИВАТА „НИЕ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ“

 22 май  584

В ЛОВЕЧ СЕ ПРОВЕДЕ ИНИЦИАТИВАТА „НИЕ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ“

На 20 май 2017 г. в Европейската нощ на музеите, всички, които се включиха в проекта „Ние в нощта на музеите“, посетиха заедно със своите велосипеди музейните експозиции на Регионален исторически музей Ловеч, а именно музей "Васил Левски", Етнографски комплекс "Драсова и Рашова къщи", музейна сбирка "Атанас и Васил Атанасови", Ловешката средновековна крепост и Къкринското ханче.

Не всеки от участниците се осмели да достигне с велосипед до Къкринското ханче, което бе първият посетен обект на Регионален исторически музей. Чудесното време и топлото посрещане с пита и шарена сол от нашите приятели от сдружение „Заедно за Къкрина“, за което им благодарим, направиха участниците напълно удовлетворени от пътуването дотам.

Вечерта на 20 май и малки, и големи получиха своите специални тениски за събитието и посетиха останалите обекти и музейни експозиции. По-малките деца бяха придружени от своите родители, а накрая на вечерта, домакините от РИМ-Ловеч им раздадоха специални подаръци.

Сдружение „Зона Ловеч” благодари на всички, които взеха участие в това събитие, което се провежда за втори път в Ловеч.

Събитието е проект на сдружение „Зона Ловеч”, съпътстващ инициативата Европейска нощ на музеите, подкрепен от Регионален исторически музей Ловеч, Велоклуб “Пресечената скала”, Балканвело АД и финансиран по програмата за младежки дейности на община Ловеч.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top