МИКЦ – МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧИ КАТО ПАРТНЬОР В ПРОЕКТА „МОНТ УЕБ“ И ОБУЧЕНИЯТА ПО ИКТ ЗА МЛАДЕЖИ

 19 май  657

МИКЦ – МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧИ КАТО ПАРТНЬОР В ПРОЕКТА „МОНТ УЕБ“ И ОБУЧЕНИЯТА ПО ИКТ ЗА МЛАДЕЖИ

Младежкият информационно – консултантски център /МИКЦ/ - Монтана се включи като партньор в осъществяването на иновативния за област Монтана проект „МОНТ УЕБ“ и обученията по ИКТ за младежи.

Инициативата „МОНТ УЕБ“ е дело на СНЦ „Младежки СевероЗапад“ и се състои от два компонента – обучение по „Уеб дизайн, уеб администриране и графичен дизайн“ на младежи до 29-годишна възраст и включването им в безплатната изработка и предоставяне на уеб сайтове, страници в социалните мрежи и приложения за мобилни телефони в полза на организации и институции, които развиват нестопанска дейност (училища, фондации, детски градини, читалища, библиотеки, галерии, музеи, общини и др.).

Проектът предвижда възможност сайтове да бъдат изработени и в полза на фирми срещу заплащането на определена цена. По този начин от сдружението се стремят да подпомогнат местния бизнес и да осигурят реализация на младежите, завършили курса. Чрез инициативата „МОНТ УЕБ“ се затваря кръга образование – придобиване на практически опит – трудова заетост - важна част и цел на всяко едно обучение.

МИКЦ – Монтана е проект  по Национална програма за младежта (2016 - 2020), финансиран от  Министерството на младежта и спорта.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top