МИКЦ – МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧИ КАТО ПАРТНЬОР В ПРОЕКТА „МОНТ УЕБ“ И ОБУЧЕНИЯТА ПО ИКТ ЗА МЛАДЕЖИ

 19 май  725

МИКЦ – МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧИ КАТО ПАРТНЬОР В ПРОЕКТА „МОНТ УЕБ“ И ОБУЧЕНИЯТА ПО ИКТ ЗА МЛАДЕЖИ

Младежкият информационно – консултантски център /МИКЦ/ - Монтана се включи като партньор в осъществяването на иновативния за област Монтана проект „МОНТ УЕБ“ и обученията по ИКТ за младежи.

Инициативата „МОНТ УЕБ“ е дело на СНЦ „Младежки СевероЗапад“ и се състои от два компонента – обучение по „Уеб дизайн, уеб администриране и графичен дизайн“ на младежи до 29-годишна възраст и включването им в безплатната изработка и предоставяне на уеб сайтове, страници в социалните мрежи и приложения за мобилни телефони в полза на организации и институции, които развиват нестопанска дейност (училища, фондации, детски градини, читалища, библиотеки, галерии, музеи, общини и др.).

Проектът предвижда възможност сайтове да бъдат изработени и в полза на фирми срещу заплащането на определена цена. По този начин от сдружението се стремят да подпомогнат местния бизнес и да осигурят реализация на младежите, завършили курса. Чрез инициативата „МОНТ УЕБ“ се затваря кръга образование – придобиване на практически опит – трудова заетост - важна част и цел на всяко едно обучение.

МИКЦ – Монтана е проект  по Национална програма за младежта (2016 - 2020), финансиран от  Министерството на младежта и спорта.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top