ЕКИПЪТ НА „ВАРНА – ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА 2017” ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО

 21 април  656

ЕКИПЪТ НА „ВАРНА – ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА 2017” ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО

Екипът на „Варна – Европейска младежка столица 2017” ще вземе активно участие в 15-ия юбилеен маратон на четенето. Той се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”. Утре (21 април 2017 г. в 16 часа), в Младежки дом представители и членове на сдружението ще четат откъси от свои любими книги.

Младежкият екип ще се включи и в премиерата на „Световното наследство на България”. Тя ще бъде представена на 22 април от 14:30 часа в отдел „Изкуство” на РБ „Пенчо Славейков”. Нейни гости ще бъдат представители на издателство „Българска енциклопедия”, Научно информационен център – БАН.

"Маратонът на четящите хора" възниква през 2003 година, във връзка с празниците, послучай 120-годишнината от откриването на библиотеката във Варна. Идеята е, в един и същи ден, в различни точки на града, хора от разни професии и длъжности да се съберат заедно и всеки да прочете по няколко страници от свое любимо литературно произведение. Включват се участници от детска и ученическа възраст. Проявата става ежегодна и се свързва с Международния ден на книгата – 23 април.

Новини

Back To Top