МИНИСТЪР ДАШЕВА СЕ СРЕЩНА С МЛАДИЯ ПОСЛАНИК НА СПОРТА ЗА БЪЛГАРИЯ НИКОЛА ЗДРАВКОВ

 23 март  1023

МИНИСТЪР ДАШЕВА СЕ СРЕЩНА С МЛАДИЯ ПОСЛАНИК НА СПОРТА ЗА БЪЛГАРИЯ НИКОЛА ЗДРАВКОВ

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева се срещна с деветокласника от 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ Никола Здравков, който стана Млад посланик на спорта по проекта „Млади посланици на спортното развитие“ по програма Еразъм+. Никола участва в конкурс с есе на тема „Какво ни дава спортът“, в което описа проблемите в тази сфера и основните качества, които развива физическата активност. С текста си той стана Млад посланик на спорта за България и през следващите две години ще участва в доброволчески дейности и в проекти в уязвими общности.

„Надявам се посланието Ви да стигне до възможно най-много хора и да помогнете да върнем децата и учениците в залите и на стадионите. Вие и съучениците Ви сте чудесен пример и се надявам много Ваши връстници да Ви последват. Важно е всички да знаят какво могат да получат от спорта, а това не е само добрата физическа форма, но и много личностни качества“, каза проф. Дашева.

16-годишният Никола е капитан на отбора по баскетбол в класа си и е написал есето заедно със съучениците си. „От малък имам слабост към спорта, а в последно време виждам, че нещата не вървят както трябва. Затова реших да взема нещата, доколкото може, в свои ръце и да помогна. Като млад посланик на спорта искам да вдъхна емоция у младите хора, за да започнат да харесват спорта като мен. Съучениците ми се интересуват основно от футбол и от волейбол, но имам и връстници, които не са спортували никога. Опитвам се да убеждавам повече хора, че спортът е важен и че ни дава много предимства“, каза Никола Здравков.

Министър Дашева подари на Никола спортен екип и футболна топка с пожеланието да запази страстта си към спорта и да изпълни целите си като негов посланик.

Проектът „Млади посланици на спортното развитие“ ще се реализира в рамките на две години и ще се фокусира върху доброволчески активности в сферата на спорта. Партньори в него са организации, базирани във Великобритания, Словения, Португалия, Италия, Полша и Унгария, а в България той се осъществява от Асоциацията за развитие на българския спорт.

Есето на Никола Здравков, с което стана Млад посланик на спорта, може да прочетете на сайта на министерството на младежта и спорта. 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top