СТАНИ СЛЕДВАЩИЯТ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТ КЪМ ООН ЗА 2017 – 2018

 09 март  875

СТАНИ СЛЕДВАЩИЯТ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТ КЪМ ООН ЗА 2017 – 2018

Вие сте активен и отговорен млад човек? Искате да работите за подобряване на средата и възможностите за младите хора в България? Вярвате, че можете да представлявате българската младеж в най-голямата международна организация?

Заповядайте на 16 март 2017 г. от 19 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охродски”, за да се запознаете с Програмата „Български младежки делегати към ООН” и да научите повече за конкурса за български младежки делегати към ООН за 2017 – 2018 г.
Конкурсът е отворен за кандидатстване от 6 март до 2 април 2017 г. В рамките на събитието ще се срещнете отблизо с настоящите младежки делегати Александра Мирчева и Ива Цолова и ще имате възможността сами да влезнете в „обувките” на делегати.

За единадесета поредна година Дружество за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на български младежки делегати към ООН. Програмата се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк, Национален младежки форум и ISIC България.

Български младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи, с права сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Позицията на младежки делегат към ООН съществува едва в около 30 държави от цял свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище. България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Дружествата за ООН и други за водеща световна практика в топ 5% процента от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване и селекционните етапи може да откриете ТУК. Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж по актуални за страната ни и ООН теми.

Кандидатствай или номинирай някого ТУК до 2 април 2017 г., 23:59 ч.

Повече информация за конкурса ТУК  и на questions@bgyouthdelegate.org.

Лицa за контакт: Анина Йовкова – координатор на Програмата „Български младежки делегати към ООН“; тел. 0885 004 777.

Новини

Back To Top