ДОБРОВОЛЦИ ПРЕСЪЗДАВАТ ХАЙДУШКИЯ БАЛАДИЧЕН ЕПОС

 07 март  699

ДОБРОВОЛЦИ ПРЕСЪЗДАВАТ ХАЙДУШКИЯ БАЛАДИЧЕН ЕПОС

На 26.02.2017 г. в АУЛ „БАГАТУР“, Зоопарк – гр. Ст. Загора, се проведе вторият обучителен семинар по проект „Доброволци пресъздават хайдушкия баладичен епос“, финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) на Министерството на младежта и спорта, Подпрограма 2: Национални младежки инициативи и кампании.

Семинарът беше открит със спектакъл, посветен на живота на Апостола, организиран и подготвен от доброволката Илияна Семерджиева. Артистите в спектакъла бяха най-малките членове на школа „Бага-тур“. Представлението предизвика голям интерес сред младежи, доброволци, родителите и посетители.

Вторият обучителен семинар продължи с доклад на тема „Доброволчеството и ЕС. Европейска доброволческа служба“. По програма „Зараждане на хайдушкото движение“ бяха изнесени лекции на тема „Дух, бит и въоръжение на хайдутите през късното средновековие“  и „Изработка на дрехи, аксесоари, въоръжение и помощни пособия на типичния хайдутин от посочената периодика“.

Обсъжданите теми предизвикаха оживена дискусия сред участниците в семинара. Семинарът продължи с практически занимания по темите. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top