ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ОТНОСНО ЕВРОПЕЙСКИЯ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ

 23 февруари  913

ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ОТНОСНО ЕВРОПЕЙСКИЯ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ

Европейският корпус за солидарност е нова инициатива на Европейския съюз, която дава възможност на младите хора да извършват доброволческа дейност или да работят по проекти в своята страна или в чужбина, като допринасят полза за общностите и хората в Европа.

Европейската комисията стартира провеждането на обществени  консултации със заинтересованите страни и обществеността, за да определи основните приоритети на Европейския корпус за солидарност и детайлите по функционирането му.

Настоящата обществена консултация се основава на предхождаща консултация с избрани заинтересовани страни, проведена  в края на 2016 г.  Тя се провеждат под формата на въпроси към: потенциалните доброволци по линия на Европейския корпус за солидарност; стажанти, чираци или служители по линия на Европейския корпус за солидарност; организации, които са готови да предлагат места за доброволци; организации, които са готови да предлагат места за стажанти, чираци или служители и др.

Резултатите от консултацията ще се използват при изготвянето на законодателно предложение на Европейската комисия.

За повече информация и въпросите ТУК и ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top