ДЕН НА ДОБРОТО В КЮСТЕНДИЛ

 17 февруари  704

ДЕН НА ДОБРОТО В КЮСТЕНДИЛ

По повод Деня на доброто – 17 февруари, доброволци посетиха Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“ в гр. Кюстендил.

На импровизираната сцена младежите от фолклорна група „Трепетлика“ към читалище „Братство 1869“ с ръководител Слава Соколова изнесоха концерт, като представиха едни от най-известните български фолклорни песни и раздадоха ръчно изработени картички, лично адресирани до всеки един от хората от Дома.

Младежите разговаряха по различни въпроси с хората от Дома и съвместно се почерпиха с вкусни сладкиши и бонбони.

17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта. Този празник има глобално значение и се чества, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения.

Инициативата е част от проект „Доброволчеството като механизъм за развитие на съвременното общество“ на сдружение „Гражданска мрежа - Кюстендил”, финансиран от Национална програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта.

Целта е да се помогне на трудноподвижни и самотни хора с опорно-двигателни проблеми при изпълнение на ежедневните им функции, да се разнообрази поне един ден от живота им, да се разрешат техни конкретни ежедневни проблеми.

С това добро дело младежите внесоха положителни емоции и настроение в ежедневието на хората от Дома.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top